Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟΑΣΗ: Στο δρόμο οι αγρότες για την άρδευση των χωραφιών τους

ΟΑΣΗ: Στο δρόμο οι αγρότες για την άρδευση των χωραφιών τους

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την άρδευση των χωραφιών τους απαίτησαν με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειου αρδευτές αγρότες, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους και του Συλλόγου Πελοπίου και Περιχώρων.

Απ’ τα περίπου 27.000 αρδεύσιμα στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι κα), που βρίσκονται στην ευθύνη του ΤΟΕΒ Πελοπίου, καλλιεργούνται με προβλήματα μόλις 8.000, λόγω των συνολικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με το υπέρογκο κόστος παραγωγής (την υψηλή τιμή, του νερού το πετρέλαιο κλπ).

 «Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους βιοπαλαιστές αγρότες, που είτε αυξάνουν τα έξοδά τους για να ποτίσουν, είτε δεν ποτίζουν, με αποτέλεσμα σε αυτές τις δύσκολες με την ακρίβεια εποχές, να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, σημειώνοντας «είναι μεγάλες οι ευθύνες Κυβερνήσεων, Περιφερειακών Αρχών και διοικήσεων ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ για την κατάσταση που έχουν περιέλθει διαχρονικά και τα δίκτυα άρδευση»..

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στις Καρούτες και μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ στον Πύργο, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του ΓΟΕΒ και απαιτήθηκε άμεσα να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα και να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι έχουν πληγεί.

 «Ο αγώνας μας έχει συνέχεια. Δεν σταματάμε. Ξέρουμε ότι γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων μας συνολικά, είναι η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, που έχουν σημαία τους την ελεύθερη αγορά, την πολιτική που εφαρμόζεται και “γεννά” τέτοιες επιπτώσεις και για τους βιοπαλαιστές αγρότες» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ