Βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση, αφιερωμένη στο έργο, στην προσωπικότητα και στην προσφορά του συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Ηλείας ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας, στα πλαίσια του Λογοτεχνικού Έτους 2022, στον οποίο είναι αφιερωμένο.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης υπήρξε ένας μεγάλος θεατράνθρωπος, λογοτέχνης και αγωνιστής», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας, Γιολάντα Αποστολοπούλου.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης υπήρξε ένας διανοούμενος που με την πολυμορφία του έργου του και τις παρεμβάσεις του, σφράγισε ανεξίτηλα τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό, από τη γέννησή του στις 2 Δεκεμβρίου 1921 στη Νάξο, μέχρι τον θάνατό του το 2011», ανέφερε η κ. Αποστολοπούλου. Το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αφιέρωσε το 2022 στο έργο και στη ζωή του Ιάκωβου Καμπανέλλη σχεδιάζει και υλοποιεί σημαντικές δράσεις εντός και εκτός συνόρων.

Σε αυτές συγκαταλέγεται η εκδήλωση στο Παρίσι με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, την έδρα Ιστορίας και Λογοτεχνίας της Ανωτάτης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού, και άλλους φορείς. Αντίστοιχη δράση θα γίνει στο Λονδίνο σε συνεργασία με την Εδρα Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας «Κοραής» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου, με το Hellenic Centre και άλλους φορείς.

Στο μουσικό μέρος του αφιερώματος συμμετείχαν, η Μικτή Χορωδία Πύργου υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παναγόπουλου, «Τα Χρώματα της Ήλιδας» με τον Γιώργο Γκιντζίρη και τη Χαρά Σκουλαρίκου και η soprano Έφη Παπαδοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ