Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε επιτυχία η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Με επιτυχία η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Χάρισαν ζωή προσφέροντας αίμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με την συμβολή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να προσφέρουν μονάδες με αίμα, στηρίζοντας το έργο του σταθμού αιμοδοσίας.
Αναφερόμενος στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης σημείωσε: «Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας πραγματοποιείται σήμερα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός για την ένωση μας.

Λέω πρώτη, καθώς έχουμε σκοπό να πραγματοποιούνται δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και στην πόλη της Αμαλιάδας. Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών- τοπικό παράρτημα Ηλείας και με την Ένωση Αποστράτων του Νομού. Οι αστυνομικοί αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και μέσα από αυτές τις κινήσεις προσπαθούμε να προβάλουμε το κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που προσέρχονται και προσφέρουν αίμα, διότι προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα της αιμοδοσίας που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη και ευελπιστούμε και στο μέλλον να έχουμε μία αγαστή συνεργασία μαζί τους. Ένεκα της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για αίμα έχει αυξηθεί και εμείς ως αστυνομικοί προσπαθούμε να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού, έχοντας υψηλό αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο».


Από την πλευρά της η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας, Ελισάβετ Ζαχαριαδάκης, σημείωσε: «Το προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας δίνει σήμερα χαρά και βοήθεια στον κόσμο που μεταγγίζουμε στο νοσοκομείο μας, με το να προσφέρει λίγο από το αίμα του. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, και τον πρόεδρο που διοργανώνει αυτή τη δράση, αλλά και όλους τους αιμοδότες, τον καθένα ξεχωριστά, που βοηθάνε πραγματικά τον κόσμο έμπρακτα. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το αίμα είναι ένα αγαθό που ζει συνέχεια στον οργανισμό μας αλλά κάποιοι άνθρωποι το χρειάζονται για να ζήσουν. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς έχει έρθει αρκετός κόσμος. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αυτή η δράση και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».
Μ. Ρέβελου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ