Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπιστολή Ν. Δημάκη προς τον Δήμο Βερόνας: Αδελφοποίηση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με Βερόνα...

Επιστολή Ν. Δημάκη προς τον Δήμο Βερόνας: Αδελφοποίηση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με Βερόνα Ιταλίας

Αξιότιμοι κύριοι του Δήμου Βερόνα Ιταλίας,

νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επικοινωνώ σήμερα μαζί σας. Ονομάζομαι Δημάκης Νικόλαος, είμαι μόνιμος κάτοικος της Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας, που βρίσκεται στην ΒΔ Πελοπόννησο, στην γειτονική σας Ελλάδα, και επικοινωνώ μαζί σας, στα πλαίσια της έντονης δραστηριότητάς μου, ως Ενεργού Πολίτη. Σκοπός της επικοινωνίας μου είναι, να ανιχνεύσω και να διερευνήσω τις προθέσεις σας, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πιθανής αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων μας, η οποία θα εδράζεται στο κοινό χαρακτηριστικό μας, που είναι το άλογο. Η Ανδραβίδα, είναι μια ιστορική πόλη, ΒΔ της Πελοποννήσου, απέχει 64 χιλιόμετρα ΝΔ από την Πάτρα, με συντεταγμένες(Γεωγραφικό μήκος: 21,2688538862 και Γεωγραφικό πλάτος: 37,9036443751), έχει 4.500 μόνιμους κατοίκους, έκταση 40.728 στρέμματα, υψόμετρο 18 μέτρα και ανήκει στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος έχει έκταση 354 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό, 21.581 κατοίκους. Συνημμένα ακολουθεί χάρτης της ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και αεροφωτογραφία του κέντρου της Ανδραβίδας.

Η Ανδραβίδα, στις αρχές του 13ου αιώνα και για περίπου 250 χρόνια(1204-1460), ήταν Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή για τα άλογα “φυλής Ανδραβίδας”, που χρονολογούνται στην περιοχή της Ανδραβίδας, από το 1.000 πχ(υπάρχουν σχετικές ιστορικές αναφορές). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στην Ανδραβίδα διεξάγεται η γνωστή Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, η παλαιότερη στην Ελλάδα, που φέτος συμπλήρωσε τα 87 της χρόνια. Γνωρίζοντας ότι στον Δήμο σας, στον Δήμο Verona, διοργανώνεται από το 1898, η περίφημη Ιππική Έκθεση(Fieracavalli), η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Ιππική Έκθεση της Ευρώπης, ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο γεγονός, σημείο αναφοράς, για όλους όσους ασχολούνται με το άλογο, είτε ως ζώου εργασίας, είτε ως ζώου περιπάτου, είτε ως ζώου αγώνων κλπ, εκεί όπου κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν άπειρα άλογα, σχεδόν όλων των φυλών(περισσότερες των 60)που υπάρχουν στον πλανήτη, και φιλοξενούνται σε 12 τεράστια υπόστεγα και εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου συμμετέχουν περισσότεροι των 800 εκθετών, αλόγων και παρελκομένων, από 30 και πλέον χώρες, εκεί λοιπόν με εσάς, τούς κορυφαίους στο είδος, σκέφτηκα ότι η ιδέα μιας πιθανής αδελφοποίησης μαζί σας, θα είναι ένα γεγονός ύψιστης σημασίας και σπουδαιότητας και για τούς δύο Δήμους.

Είμαι πεπεισμένος, ότι αυτό θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες, για μια λαμπρή προοπτική συνεργασίας σε πολλά επίπεδα, όπως πολιτισμού, τουρισμού, εμπορίου, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, αλλά κυρίως, σε επίπεδο ιππικών δρώμενων. Αυτό αναμφισβήτητα θα μας επιτρέψει να συνεργήσουμε, βασιζόμενοι στην τεράστια τεχνογνωσία (που κυρίως εσείς κατέχετε), την συνεχή ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και βιωμάτων, προβληματισμών και στόχων. Επίσης θα είναι δυνατή, η καλλιέργεια κοινής και συντονισμένης δράσης, σε Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κλίμακα(η οποία σαφέστατα διευκολύνεται από μια τέτοια αδελφοποίηση), σχετικά με το άλογο, την αναπαραγωγή του, την εκτροφή του, την πιστοποίηση του, αλλά και των ιππικών δρώμενων που σχετίζονται με αυτό. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι υπάρχουν μηχανισμοί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Σκοπός λοιπόν της επικοινωνίας μου μαζί σας, είναι αρχικά να πληροφορηθώ για το πώς αξιολογείτε την πρωτοβουλία μου, καθώς και για τις προθέσεις σας, σχετικά με την εξέταση μιας τέτοιας προοπτικής, που θα έχει ως κοινό παρονομαστή την κοινή ώσμωση μεταξύ των κοινωνιών μας, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών. Άλλωστε, ουσιαστικό νόημα αυτών των διαδικασιών, είναι η άμεση εμπλοκή κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και εμπορικών φορέων. Είναι σίγουρο, ότι αν ανταποκριθείτε θετικά στην πρωτοβουλία μου αυτήν, θα έχει τοποθετηθεί ήδη, ένα πρώτο λιθαράκι, στην πολλά υποσχόμενη αδελφοποίηση, μεταξύ των δυο Δήμων μας. Με την κρυφή ελπίδα, ότι θα αντιδράσετε θετικά στην πρωτοβουλία μου, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση, ή χρήσιμη πληροφορία.

Με βαθύτατη εκτίμηση,

Δημάκης Νικόλαος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ