Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του διακεκριμένου Δικηγόρου. Χαράλαμπου Π. Μπράμου:...

Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου του διακεκριμένου Δικηγόρου. Χαράλαμπου Π. Μπράμου: «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ»

Στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο, θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη διακεκριμένου Δικηγόρου κ. Χαραλάμπους Π. Μπράμου με τίτλο  «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ».

       Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας.

Εισηγητές της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι οι:

  1.  Νικόλαος Γ. Ξεξάκης, καθηγητής της Δογματικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  2. Χρήστος Αθ. Τερέζης, καθηγητής  της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
  3. Σταμάτης Α. Πορτελάνος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Ολυμπιακού  Κέντρου  Φιλοσοφίας.
  4. Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη και συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος πραγματεύεται την πορεία της Ελλάδας, από την πρώτη εκπολιτιστική εκστρατεία του Διονύσου, γιου του Δία και της Σεμέλης, κόρης του Κάδμου και της Αρμονίας, του Μίνωα του Α΄ και του Περσέα στην Ασία, την Ινδική και την Κίνα, δια μέσου της ερήμου της Γεδρωσίας, πορεία που ακολούθησε, πολύ αργότερα και ο Μέγας Αλέξανδρος, που είναι η δεύτερη εκπολιτιστική εκστρατεία των Ελλήνων στην Ινδική και την γειτονική περιοχή της Κίνας, με την οποία πορεία φαίνεται η διείσδυση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής γλώσσας, στην παραπάνω περιοχή.

       Στη συνέχεια φέρει σε γνώση, ότι οι «Ανδρικελοπαίκτες» απατώνται στην αναπαράσταση του Σπηλαίου της Πολιτείας του Πλάτωνα, καθώς και στο έργο του Αριστοτέλη «Περί κόσμου», που επικαλείται πάλι τους «Νευροσπάστες» δηλαδή τους «Ανδριεκλοπαίκτες», για να στηρίξει την θεωρεία περί κινήσεως.

Έτσι δίνει ένα ηχηρό ράπισμα, στις τουρκικές αιτιάσεις ότι το θέατρο Νευροσπάστων δηλ. ο Καραγκιόζης, είναι τουρκική εφεύρεση, ενώ την εποχή που δημιουργούσαν ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, η Τουρκία δεν υπήρχε καν μεταξύ των κρατών του Πλανήτη. Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι το κεφάλαιο που φέρει στην επιφάνεια ότι ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Λένιν, ήσαν ελληνομαθείς και μάλιστα ο Μαρξ έκανε την διδακτορική του διατριβή με ελληνικό θέμα με τίτλο: «Η διαφορά μεταξύ Δημοκρίτειας και Επικούρειας Φυσικής Φιλοσοφίας», καθώς και πολλά άλλα, ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν τη μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας και το μεγαλείο της Ελλάδας.

       Το Δεύτερο Μέρος περιέχει πάνω από 2.000 ριζικές λέξεις που νομίζονται για τουρκικές ενώ είναι ελληνικές. Είναι δηλαδή ένα συγκριτικό ετυμολογικό λεξικό, πολύ χρήσιμο, το οποίο συμβάλλει στον αποτουρκισμό της νέας ελληνικής γλώσσας.

       Ενδεικτικά σταχυολογούνται λίγες από τις πολλές λέξεις:

  1. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: στα τουρκικά ΚΑΡΑΓΚΟΖ, είναι λέξη Ελληνική αποτελούμενη από τις αρχαιοελληνικές λέξεις  ΚΑΡΟΣ, με εναλλαγή του Κ σε Χ γίνεται ΧΑΡΟΣ δηλ. ο Μαύρος  και ΟΚΚΟΣ, στα τουρκικά GOZ=οφθαλμός=ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ
  2. ΝΤΕΛΑΛΗΣ: είναι η ελληνική λέξη ΔΙΑΛΑΛΗΤΗΣ
  3. ΕΡΩΣ: στα τουρκιά όπως έχει EROS
  4. ΑΓΑΣ: είναι η αρχαιοελληνική λέξη Αγός,  από το ρήμα ΑΓΩ=οδηγώ
  5. ΤΖΑΜΙ: είναι παραφθορά της ελληνικής λέξης ΤΑΜΝΗ της Ιωνικής Διαλέκτου και σημαίνει τεμάχιο γης αφιερωμένο στη Θεία Λατρεία κ.λ.π.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ