Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ο ορισμός της ανεπάρκειας»

«Ο ορισμός της ανεπάρκειας»

Εδώ και πολύ καιρό όλοι οι Ηλείοι βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση των νοσηλευτικών δομών του τόπου μας. Ενώ η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας συνεχίζεται από τις ανεπάρκειες του συστήματος των Νοσοκομείων της Ηλείας και καταρρέουν τα πάντα, δυστυχώς η στάση της διοίκησης κρίνεται από ανεπαρκής έως ανίκανη να διαχειρισθεί καταστάσεις, για τις οποίες προσλήφθηκε και αμείβεται για να επιλύει. 

Καθημερινά παρακολουθούμε πλέον δημοσιεύματα ταλαιπωρίας πολιτών, όταν οι συγγενείς αγανακτισμένοι καταφεύγουν στα ΜΜΕ για να εκφράσουν τον πόνο τους, για τις απερίγραπτες καταστάσεις που βιώνουν. Θα περιμέναμε την αντίδραση της διοίκησης να είναι προς την βελτίωση των άσχημων συνθηκών. Αντί αυτού, οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλο μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία και μάλιστα υπό τις ευλογίες της διοίκησης, αφού η αποκαλυπτική δήλωση του περιφερειάρχη κυρίου Καρβέλη ήταν αποστομωτική. 

Η κρίσιμη και πολύ σημαντική Μ.Ε.Θ. στον Πύργο «τελειώνει» αφού έμεινε με ένα μόνο ιατρό και ο κύριος Χριστόπουλος διευκόλυνε τις εξελίξεις κατά τα λεγόμενα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Ούτε για τα προσχήματα δεν απαίτησε αντικατάσταση του μετακινημένου ιατρού αφήνοντας το πιο νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου του Πύργου χωρίς ιατρούς. Βέβαια πού να βρει καιρό ο κ. Διοικητής να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα, αφού αναλώνεται σε συνεντεύξεις που τα παρουσιάζει όλα ρόδινα και σε δηλώσεις προσβλητικού χαρακτήρα πετώντας «λάσπη» και συκοφαντίες. 

Μόνη του έγνοια να σπιλώσει το πρόσωπό μου δείχνοντας στο μέγιστο βαθμό την αχαριστία, αγνωμοσύνη και αναισχυντία. Θεωρεί ότι με «αγγίζουν» εμένα και τους συνεργάτες μου τέτοιες αθλιότητες φωτογραφίζοντάς με ως «εξωθεσμικό» και «ανεπιθύμητο». Δεν τολμά να πει ευθέως το όνομά μου από δειλία και διατάζει να μην μου επιτραπεί να μπω στους χώρους του Νοσοκομείου, με διαπιστευμένους δημοσιογράφους της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, για να δούμε την κατάσταση των δωρεών και να αναδείξουμε την αξία και χρησιμότητα του νοσοκομείου. Κάτι που όφειλε να έχει κάνει ο ίδιος και όχι να πολεμά με μίσος κάθε προσπάθεια επανεκκίνησης της λειτουργίας του. 

Όταν έκανα δωρεές και στον Πύργο όπως τα σκέπαστρα στα ΤΕΠ ήμουν καλός και χρήσιμος. Τώρα επικίνδυνος και κακός. Η Πανδημία καλπάζει, δεν υπάρχει σχέδιο για την Ηλεία για την Υγεία των πολιτών και ο κ. Χριστόπουλος μεθοδικά και απροκάλυπτα κλείνει νοσοκομεία, τμήματα, κλινικές. Ακολουθεί μια πάγια τακτική, αφού εκδιώκει με κάθε τρόπο τους ιατρούς από ένα τμήμα και το καθιστά ανενεργό “εργαλειοποιεί” τα επιστημονικά όργανα να περιγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση και κρυπτόμενος πίσω από αυτές τις αποφάσεις διαλύει ό,τι βρει μπροστά του. 

Το έκανε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας με τον χειρουργικό τομέα, το κάνει τώρα στο νοσοκομείου του Πύργου με την Μ.Ε.Θ. Άξιος ο μισθός του. Διάβασα ότι ανακοινώνονται οι αξιολογήσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων αυτές τις μέρες. Θέλω να ελπίζω η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να τον απομακρύνει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η νοσηρή κατάσταση. Κύριοι της κυβέρνησης είμαι αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας και ευεργέτης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και δωρητής του Πύργου και των Κρεστένων. 

Αισθάνονται βαθιά ντροπή ως Ήλειος που είναι έτσι τα Νοσοκομεία μας στην Ηλεία. Έχουμε φτάσει να ευχόμαστε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Πόσοι γιατροί ακόμα θα φύγουν; Πόσα τμήματα και κλινικές θα κλείσουν; Θα προσπαθώ συνεχώς να στηρίζω την ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας στο Νομό και ειδικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μην έχουν κάποιοι ψευδαισθήσεις ότι υποχωρώ στις απόψεις και στις αρχές μου. 

Μην θεωρούν, ως αδυναμία μου, να μην απαντώ συνεχώς στις προκλητικές συνεντεύξεις και στα κακεντρεχή σχόλια. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να επιστρέψω, από τη δεύτερη πατρίδα μου το Τορόντο, θα έχετε κάνει τις ενέργειες εκείνες για να αποκαταστήσετε τις αδικίες σε βάρος του Ηλειακού λαού. 

Ανδρέας Παπαδάκος 

Αναπληρωτής Δήμαρχος Δ. Ήλιδας 

Πρόεδρος Σ.Φι.Ν.Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ