Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔιεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

Ο συναρπαστικός χώρος του μουσικού θεάτρου

 από τη Λυρική στην Ολυμπία

Οι Εκπαιδευτικές&ΚοινωνικέςΔράσεις της ΕθνικήςΛυρικήςΣκηνής σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;» την Παρασκευή 02 Ιουλίου στο Πάρκο Εκεχειρίας του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικές αρχές, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και η ομάδα παραγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για το καλλιτεχνικόαποτέλεσμα του ομότιτλουεκπαιδευτικού πενθήμερου προγράμματος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και παιδιά από 6 έως 12 από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Το πρόγραμμα, μέσααπόσύγχρονα και καινοτόμαεργαλεία, έφερε σε επαφή τους συμμετέχοντες με τον συναρπαστικόχώρο του ΜουσικούΘεάτρου, έτσιόπωςαυτόςυπηρετείταισήμερα στην ΕθνικήΛυρικήΣκηνή.

Πέραν της επιτυχίας της παράστασης στην οποία συμμετείχεσύσσωμη η ομάδα του εργαστηρίου (16 μαθητές και εκπαιδευτικοί, ηλικίας 6-40 ετών),μετά το τέλος του εργαστηριακού κύκλου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για τη συνέχιση των συγκεκριμένων εργαστηρίων και καθόλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, μέσω μηνιαίων επισκέψεων στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ