Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό τον σπουδαίο Ηλείο τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο: Μοναδικό αφιέρωμα στον ήχο του...

Από τον σπουδαίο Ηλείο τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο: Μοναδικό αφιέρωμα στον ήχο του Chet Baker

Τον εξαιρετικό Ηλείο  τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Επιτάλιο, σε ένα  μοναδικό αφιέρωμα στον ευαίσθητο και κουλ ήχο του Chet Baker, παίζοντας κάποια από τα αγαπημένα του Jazz standards.

Μαζί με τον Ανδρ. Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα, φλούγκελχορν)  θα είναι οι Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο) και Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), ένα σχήμα χωρίς ντραμς όπως προτιμούσε να παίζει ο Chet, ειδικά την τελευταία δεκαετία της ζωής του.

Η  σπουδαία εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Επιταλίου   «Επί της Αλός»,  θα γίνει στις 9:30 το βράδυ στον Ηχόκηπο του αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου, με όλα τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εξάλλου λόγω των  περιορισμένων θέσεων, η εκδήλωση  θα περιλαμβάνει  εισιτήριο, με  προπώληση στο τηλ. 69721 73304  (της προέδρου του Συλλόγου κ. Ρόης Βελισσάρη).

Μεθαύριο Κυριακή εξάλλου και ώρα 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο  (αρχοντικό Μαστροβασιλοπούλου)  θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με φωτογραφίες   του περασμένου αιώνα του Επιταλίου, η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο  το χρόνο.

Οι επισκέπτες  της έκθεσης, την επόμενη Παρασκευή  θα έχουν εν συνεχεία την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μουσική εκδήλωση του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου.

Ο Ανδρ. Πολυζωγόπουλος

 Ο τρομπετίστας  και συνθέτης Ανδρέας Πολυζωγόπουλος μεγάλωσε στο Σαμικό, ένα μικρό χωρίο της Ηλείας. Ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα, μέχρι που ανακάλυψε στα 18, την τρομπέτα. Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ (Bachelor of Arts)  και  στη Βασιλική ακαδημία των Βρυξελλών (Master of Arts)  όπου και κέρδισε τον διαγωνισμό Toots Thielemans. Παράλληλα έκανε μαθήματα με τον Markus Stockhausen και παρακολούθησε σεμινάρια με τον Paolo Fresu στη Σαρδηνία.

   Από τα πρώτα του βήματα ξεκίνησε να συνθέτει. Το 2008 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Perfumed Dreams» με το σχήμα Poly Quartet και κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Motives For Jazz του Βελγίου. Το 2010 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Τζαζ Νέων και ακολούθησε μια περιοδεία  στην Ευρώπη. Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα σημαντικά φεστιβάλ και clubs όπως τα North Sea Jazz Festival, Odessa jazz Festival, Sanghai world music Festival, Berlin Jazz Festival, I suoni delle Dolomiti, Jazz a la Vilette, Banlieues Bleues.

Έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικά άλμπουμ και συμμετείχε σε περισσότερες από 70 ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί με τους Jaques Morelembaum, Tore Brunborg,  Diederik Wissels, Tony Lakatos, Gunter “Baby” Sommer, Mode Plagal, Ψαραντώνη, Γιώργη Μανωλάκη, Γιώργο Παλαμιώτη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Dulce Pontes, Δημήτρη Καλαντζή, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, David Lynch, Haig Yazdjan, Federico Casagrande, Βαγγέλη Κατσούλη, Γιώργο Κοντραφούρη, Βασίλη Ρακόπουλο, Σταύρο Λάντσια, Τάνια Γιαννούλη, Πέτρο Κλαμπάνη, Τάκη Μπαρμπέρη, Mode Plagal, Τάνια Γιαννούλη, Διονύση Σαββόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.α.

    Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς τον φόβο του ρίσκου, είτε αυτό πρόκειται για τα ηχοχρώματα της τρομπέτας είτε για τα πρότζεκτς που δημιουργεί. Μια ματιά στην προσωπική του δισκογραφία μαρτυρά κάτι τέτοιο με το “Heart of the Sun”, άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd να ακολουθείται από το (εμπνευσμένο απο έναν δεκαήμερο σιωπηλό διαλογισμό )“Anicca” και τον ambient δίσκο “One Inch of Love”. Ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz πάντως, είναι ο χώρος που ο Πολυζωγόπουλος νιώθει ως περισσότερο προσφιλή και οικείο,  θεωρώντας εξ’ ίσου σημαντικά στην μουσική, τον ρυθμό αλλά και την … σιωπή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ