Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας  Β. Γιαννόπουλου για θέματα του Αποστραγγιστικού Δικτύου της...

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας  Β. Γιαννόπουλου για θέματα του Αποστραγγιστικού Δικτύου της Μυρσίνης

Με αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στην περιοχή της Μυρσίνης, συνεχίζεται ο σχεδιασμός,  σε συνεργασία με τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού,  για την επίλυση των σοβαρών χρόνιων προβλημάτων που παρουσιάζει το αποστραγγιστικό δίκτυο του Οργανισμού, στην περιοχή.

   Η αυτοψία χθες, Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, του πρόεδρου του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, φορέων και κατοίκων/καλλιεργητών της περιοχής, έρχεται ως συνέχεια συναντήσεων και συσκέψεων που είχαν προηγηθεί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές λύσεις για την οριστική αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί τους παραγωγούς του Κάμπου.

Αυτοψία και προγραμματισμός

   Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης, η δυσλειτουργία της Αποστραγγιστικής Τάφρου Τ17 – η οποία ευθύνεται για την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή – αποδίδεται σε κατασκευαστικές κακοτεχνίες του αποστραγγιστικού δικτύου, προ 50ετιάς σχεδόν, αλλά και του γεγονότος ότι η εν λόγω Τάφρος – η οποία ξεκινά από τον Σταφιδόκαμπο και εκβάλει στην Μυρσίνη, με μήκος που ξεπερνά τα 12 χιλιόμετρα – συγκεντρώνει τα νερά αρκετών δευτερευόντων τάφρων και ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής.

   Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, δεν έχει πραγματοποιηθεί διευρυμένος καθαρισμός της, παρά μόνο τμηματικές παρεμβάσεις, έχουν ως συνέχεια την καταπόνησή της σε καίρια σημεία, αλλά και την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.

   Μετά την αυτοψία σε διάφορα σημεία του Δικτύου, συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και οι εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν για την θωράκιση της ίδιας της Τάφρου, καθώς επίσης καθαρισμός σε όλο το μήκος της, από τις εκβολές και ανάντη, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχετευτική της ικανότητα και να θωρακιστεί συνολικά η περιοχή και οι παρόχθιες περιουσίες και καλλιέργειες των αγροτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ