Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποκλειστικό: Τι φοβόταν πραγματικά ο 39χρονος Θύμιος;-H τελευταία φωτογραφία του

Αποκλειστικό: Τι φοβόταν πραγματικά ο 39χρονος Θύμιος;-H τελευταία φωτογραφία του

Αποκλειστικά στην Πρώτη η τελευταία φωτογραφία του 39χρονου Θύμιου που αποκαλύπτει πως είναι σήμερα

Αδύνατον να εντοπιστεί ο Θύμιος μέσω των τραπεζών καθώς δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομά του ενώ έχει πάψει να λαμβάνει επίδομα από το 2015

Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Θύμιου Μπουγά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Πρώτης” είναι σχεδόν απίθανο να εντοπιστούν τα ίχνη του Θύμιου Μπουγά από τις κάμερες τραπεζών καθώς σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει ο 39χρονος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό σε καμία τράπεζα ενώ το επίδομα πρόνοιας το οποίο λάμβανε ανά δίμηνο από τα ελληνικά ταχυδρομεία έχεις σταματήσει να φτάνει στα χέρια του από το 2015.

Αυτό σημαίνει ότι ο 39χρονος σήμερα Θύμιος αναζητούσε τρόπους επιβίωσης καθώς είχε μείνει ξεχασμένος τόσο από την πολιτεία όσο και από τους πολίτες που ζουν δίπλα του. Ο 39χρονος Θύμιος είχε ελάχιστους “φίλους” ΡΟΜΑ από τη περιοχή Χαλικιάτικα στους οποίους μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί πώς φοβόταν ότι κάποια στιγμή οι Αρχές θα τον οδηγούσαν σε κάποιο ίδρυμα προκειμένου να περάσει τη ζωή του κάτι το οποίο ο ίδιος δεν ήθελε. Αυτός πιθανότατα ήταν και ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τον Θύμιο να εξαφανιστεί από η γειτονιά στην οποία διέμενε, σε εγκαταλελειμμένα οικήματα…

Η εικόνα του 39χρονου Θύμιου πριν από ένα χρόνο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε και παρουσίαζε τον 39χρονο ως επικίνδυνο για το σύνολο των πολιτών, φαίνεται ότι ενίσχυσαν τους φόβους του Θύμιου ότι θα οδηγηθεί σε κάποιο ίδρυμα. Ο 39χρονος Θύμιος είχε επιλέξει να ζει μακριά από την οικογένειά του παρά το γεγονός ότι είχε άλλα δώδεκα αδέρφια, άλλα εξ αίματος και άλλα ετεροθαλή κάποια εκ των οποίων συνεχίζουν να μένουν στην Ηλεία ενώ άλλα βρίσκονται στην περιοχή της Κρήτης του Βόλου της Θεσσαλίας κ.α. Το γεγονός ότι ο Θύμιος δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τα αδέρφια του αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τη δήλωση εξαφάνισης και την ενεργοποίηση του Silver Alert, έκανε η Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, μέλος του επιστημονικού φόρουμ «στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και Εθελόντρια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Η ομάδα των νεαρών

Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες γύρω από την ομάδα των 11 νεαρών (ηλικίας από 17 έως 21 ετών) που θέλησαν να “σπάσουν πλάκα” εις βάρος του Θύμιου. Εξάλλου ο 39χρονος για την ομάδα των παιδιών αυτών ήταν το εύκολο θύμα. Κάποιοι εξ αυτών τον χαρακτήριζαν τρελό…

Ένα από τα σπίτια που διέμενε τα τελευταία χρόνια ο 39χρονος Θύμιος.

Κάποιοι άλλοι πάλι αρκούνταν με το να γελούν μαζί του. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι έντεκα νεαροί οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μετά την προβολή του βίντεο από την εκπομπή “Φως στο τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη και συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο με την αναφορά που απέστειλε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πύργου προς την εισαγγελία, είναι παιδιά γνωστών οικογενειών που ποτέ μέχρι και σήμερα δεν είχαν απασχολήσει την τοπική κοινωνία του Πύργου.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των 11 νεαρών ακόμα και σήμερα δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το τι έχουν προκαλέσει στον 39χρονο Θύμιο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέλη της νεαρής παρέας που μετά την δημοσίευση της θλιβερής ιστορίας του Θύμιου φαίνεται να έχουν κατανοήσει το λάθος τους και δηλώνουν αποφασισμένοι όχι απλά να ζητήσουν συγνώμη για τις πράξεις τους αλλά και να βοηθήσουν τον 39χρονο όταν αυτός εντοπιστεί από τις Αρχές.

Ορισμένα από τα παιδιά αυτά επικοινώνησαν με την Αγγελική Νικολούλη εκφράζοντας της την λύπη τους για το συμβάν και την επιθυμία τους να εντοπιστεί σώος ο Θύμιος. Την ίδια στιγμή η αναφορά της αστυνομικής διεύθυνσης έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εκείνος με την σειρά του θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις, εναντίων ποιων προσώπων και με τι κατηγορίες. Εντύπωση προκαλεί ακόμα και το γεγονός ότι στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται, μόνο, το αδίκημα παράνομης κατοχής κροτίδων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, καθώς δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα το bulling….

Την ίδια ώρα οι φήμες γύρω από τα ονόματα των 11 νεαρών που συμμετείχαν στην ομάδα που συστηματικά φέρεται να ενοχλούσε τον Θύμιο φουντώνουν. Πριν από μερικές μέρες στο στόχαστρο μπήκε νεαρός ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με την συγκεκριμένη υπόθεση ενώ ο ίδιος σπουδάζει σε άλλη πόλη της Ελλάδας…κάτι το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να αποδειχθεί.

Προσφορές ανθρωπιάς

Τα ίχνη του 39χρονου Θύμιου μπορεί να ακόμα να μην έχουν εντοπιστεί παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τόσο των Αστυνομικών Αρχών όσο και της ΕΜΑΚ ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δημιουργούν μία αλυσίδα αλληλεγγύης γύρω από τον 39χρονο… αρκεί βέβαια ο Θύμιος να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του. Χθες ανακοινώθηκε επίσημα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ότι οι γιατροί του Αττικού νοσοκομείου δέχονται να αναλάβουν την πλήρη αποκατάσταση το προσώπου του 39χρονου. Την ίδια στιγμή κι άλλοι γιατροί που έχουν επικοινωνήσει με διάφορους φορείς έχουν δεσμευτεί στο να βοηθήσουν τον Θύμιο. Ακόμα και απλοί πολίτες έχουν δηλώσει, ότι από την στιγμή που ο 39χρονος θα εντοπιστεί, θα προσφέρουν οι ίδιοι στον Θύμιο στέγη, δουλειά και ένα πιάτο φαγητό, έως ότου σταθεί στα πόδια του.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ