Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣήμερα στην Αμαλιάδα: Τελευταίο «αντίο» στον Σπύρο Μπεράτη

Σήμερα στην Αμαλιάδα: Τελευταίο «αντίο» στον Σπύρο Μπεράτη

Τον τελευταίο της «μεγάλο», τον Σπύρο Μπεράτη, αποχαιρετά σήμερα, από τον Ιερό του Αγίου Τρύφωνος, η πόλη της Αμαλιάδας. Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρώην δήμαρχο, ιδρυτή του Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Μουσείου Ραδιοφώνου Αμαλιάδας Σπύρο Μπεράτη, θα τελεστεί στις 11:30 το πρωί.

Ο αγαπημένος Σπύρος Μπεράτης, πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας, ο άνθρωπος που ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, έκανε τη δική του ανεπανάληπτη «βόλτα» μέσα από τις συχνότητες και πρόσφερε μοναδικό έργο στην αγαπημένη του πόλη και την Ηλεία, «έφυγε» στα 88 του χρόνια.

Πρωτοπόρος στο ραδιόφωνο από τη δεκαετία του ’50, οπότε και ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, άφηνε το δικό του αποτύπωμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου μπορούσε κανείς να «πιάσει» τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπως «οι ναυτικοί στα πέρατα του κόσμου», όπως συνήθιζε να λέει.

Ο Σπύρος Μπεράτης, που για ένα διάστημα ήταν διευθυντής και της ΕΡΑ Πύργου, ευτύχησε να αποκτήσει τρία παιδιά, τον Γεράσιμο (Μάκη) και τον Θοδωρή, στους οποίους μετάδωσε με επιτυχία το «μικρόβιο» του ραδιοφώνου, καθώς και τη Λίλα, η οποία εργάζεται στην Κύπρο.

Έχοντας στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή την αγαπημένη του σύζυγο Τζένη Μπεράτη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, «έφυγε» ήρεμα χθες το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ