Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟμιλητής στην BEYOND 2024 ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Ομιλητής στην BEYOND 2024 ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 25 έως 27 Απριλίου 2024

Στην κορυφαία τεχνολογική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, BEYOND 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 25 έως 27 Απριλίου 2024, στους χώρους της ΔΕΘ, έδωσε το “παρών” ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους από τους χώρους της βιομηχανίας της καινοτομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πρωτοπόρους της τεχνολογίας, ο Δήμαρχος Ζαχάρως συμμετείχε ως ομιλητής στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Smart Cities”, όπου μοιράστηκαν εμπειρίες, οράματα και επαναστατικές ιδέες για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος.
Το φετινό συνέδριο είχε τίτλο “The Age of AI: Unlocking the Potential”. Καθώς ολόκληρος ο κόσμος εισέρχεται σε μία εποχή καταιγιστικών αλλαγών, και εις βάθος ανάλυση των μεταμορφώσεων που επιφέρουν οι τεχνολογικές καινοτομίες στην τοπική αυτοδιοίκηση την κοινωνία και την οικονομία.
Σκοπός της BEYOND ήταν η παροχή μιας διαλεκτικής πλατφόρμας υψηλού περιεχομένου για εξέχοντα ονόματα από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, στην οποία αντάλλαξαν γνώσεις και απόψεις γύρω από τη σαρωτική έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ηθική διάσταση και πάντα μέσα από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Ο Δήμαρχος Ζαχάρως μαζί με άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της τεχνολογίας, τόνισαν την ανάγκη της προσαρμογής των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικά μέσω των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Για να γίνει αυτό, επιβάλλεται να εισάγουμε τη νέα τεχνολογία με τις λειτουργίες της στους Δήμους, με τρόπο όμως που να σέβεται και να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο. Είναι αναγκαία η ενσωμάτωση νέων πρότυπων τεχνολογικών εφαρμογών στις πόλεις μας, οι οποίες θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να κλείσουμε το κενό που υπάρχει με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND 2024, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης, Δημάρχους, επιχειρηματίες και Πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταφέροντας την ανάγκη υποστήριξης και ανάδειξης του Δήμου Ζαχάρως. Επίσης, είδε στην πράξη τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και υπηρεσίες από την Ελλάδα και ξένους επιστήμονες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ