Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινά το πρόγραμμα κατάρτιση 800 επαγγελματιών στον τουρισμό και στην εστίαση για...

Ξεκινά το πρόγραμμα κατάρτιση 800 επαγγελματιών στον τουρισμό και στην εστίαση για θέματα κορωνοϊού

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας Αιτωλοακαρνανίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών

*Ν. Κοροβέσης: «Στόχος μέσω της εκπαίδευσης η αποτροπή της εξάπλωσης του covid, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Δυτικής Ελλάδας ως ασφαλής και καινοτόμος τουριστικός προορισμός»

Στην επιμόρφωση επιχειρήσεων και εργαζομένων στο τουρισμό και στην εστίαση, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, Ηλείας, Αχαΐας και  Αιτωλοακαρνανίας καθώς και με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στην έναρξη του καινοτόμου προγράμματος επιμόρφωσης αναφέρθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Ηλείας Γιάννης Αντωνόπουλος. «Σήμερα επιστεγάζουμε και υλοποιούμε στην πράξη μία δέσμευση μας για την κατάρτιση και επιμόρφωση επιχειρήσεων και εργαζομένων σε τουριστικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης για τον κορωνοϊό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοροβέσης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ενώ υπογράμμισε:

«Είναι ένα  πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και θεματοφύλακα το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το έργο είχε σκοπό να εφοδιάσει τους επιμορφωμένους με γνώσεις, μέθοδος και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια. Στόχος μέσω της εκπαίδευσης η αποτροπή της εξάπλωσης του covid,η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Δυτικής Ελλάδας ως ασφαλήςκαι καινοτόμος τουριστικός προορισμός. Η συμμετοχή και η κατάρτιση στο έργο θα έχει αρκετούς ωφελούμενους. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, θα μπορούν να καταρτιστούν περίπου 300 επιχειρήσεις ή άτομα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας 250 περίπου επιχειρήσεις και στην Αιτωλοακαρνανία επίσης 250.

Οι ωφελούμενοι σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα θα είναι περίπου 800 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.Η ορθότητα των διαδικασιών θα παρακολουθείτε από ειδική επιτροπή παρακολούθησης που έχει συσταθεί για το εν λόγω έργο και θεματοφύλακας όλου αυτού μαζί με τα Επιμελητήρια θα είναι και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι κάτι το οποίο είχαμε υποσχεθεί και το κάνουμε πράξη. Δείχνουμε ότι με μεθοδικότητα και με την άριστη συνεργασία, την οποία έχουμε ούτως ή άλλως με τα Επιμελητήρια, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να δείξουμε σε όλους και εκτός της Δυτικής Ελλάδας, ότι είμαστε αξιόπιστοι και έτοιμοι να υποδεχτούμε με τα σωστά υγειονομικά πρωτόκολλα τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα».

Από την πλευρά του ο Γ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο ήδη αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρήσεων, σημειώνοντας: «Με πρωτεργάτη τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα τρία Επιμελητήρια και το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο περιέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης. Συντάξαμε την ομάδα διοίκησης του έργου, στην οποία προΐσταται ο κ. Κοροβέσης ως πρόεδρος.Αυτό το οποίο αντιληφθήκαμε, είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις.

Καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας σχετικά με την εκπαίδευση των εργαζομένων στην εστίαση και τα τουριστικά καταστήματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται τη περίοδο αυτή του covidαλλά και για το πρόγραμμα το οποίο ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Τη σύμβαση έχουν υπογράψει όλα τα Επιμελητήρια και το Πανεπιστήμιο και από αύριο ξεκινάμε την εκπαίδευση των εργαζομένων. Στην Ηλεία φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ξεπεράσουμε του 300 ενδιαφερόμενους, αλλά εύκολα μπορούμε και περισσότερους να εκπαιδεύσουμε. Όποιος εργαζόμενος εκπαιδευτεί, θα λαμβάνει σχετική βεβαίωση ότι είναι πιστοποιημένος και γνώστης του αντικειμένου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ