Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 3 μελών του πληρώματος – Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου διακομίζεται ο πιλότος του Mi-8

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο ο οποίος διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. 

Διασώθηκε ένα από τα 4 μέλη του πληρώματος

Μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε περίπου στις 18:30, σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, περίπου 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκα.

Περίπου στις 18:30, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν έναν διασωθέντα από τους τέσσερις αγνοούμενους που επέβαιναν στο ελικόπτερο Mi 8 που κατέπεσε και συνετρίβη στη Σάμο.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενισχύονται συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού που είναι σε ανοικτή γραμμή το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και με το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 3 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. 

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ