Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown» – Τι είπε για πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας απέχουν από αυτά της ίδιας περσινής περιόδου.

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας είπε στους υπουργούς του, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. «Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ωστόσο και στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι «ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση lockdown». Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ, αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ