Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦιλιώ Πυργάκη: Κηδεία με τραγούδια και κλαρίνα

Φιλιώ Πυργάκη: Κηδεία με τραγούδια και κλαρίνα

Πλήθος συγγενών και φίλων αποχαιρέτισαν την τραγουδίστρια, που επί δεκαετίες κράτησε ζωντανό και διέδωσε το δημοτικό τραγούδι

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 77 ετών, άφησε η Φιλιώ Πυργάκη, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο κόσμος αποχαιρέτησε την «αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού» με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και με τραγούδια που έμειναν για να θυμίζουν σε όλους την τεράστια προσφορά της στο δημοτικό τραγούδι. Η κηδεία έγινε το απόγευμα της Κυριακής (18/7) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άκοβας Άργους.

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Σικυωνίων Κορινθίας. Ξεκίνησε να τραγουδάει από 14 ετών. «Ήμουν ένα χωριατοκόριτσο από την Πελοπόννησο. Φτώχια πολλή, πήγαινα με τα πρόβατα στο βουνό και τραγουδούσα», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της στη LiFO. Στα 17 της χρόνια κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο και εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από 200, ενώ το όνομά της συνδέθηκε με το δημοτικό τραγούδι και τα πανηγύρια.

«Όταν με πήρε μαζί του ο θείος μου να τον συνοδέψω σε ένα γάμο, ήμουνα έτοιμη. Δεν χρειαζόμουν ούτε δάσκαλο ούτε σχολή. Είμαι αυτοδίδακτη» είχε δηλώσει. Έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ