Τουρισμός: Τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη για την Ελλάδα στις διανυκτερεύσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Τη δραματική μείωση των τουριστικών ροών και των εσόδων που προκύπτουν από τοντουρισμό στη χώρα μας αλλά και συνολικά στην Ευρώπη, λόγω της πανδημίας της covid-19, αποτυπώνουν στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η Ελλάδα διατηρεί την 3η χειρότερη θέση ως προς τη μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων ξένων υπηκόων.

Ενδεικτικά, από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, η Ελλάδα εμφανίζει κάμψη της τάξης του 74%, πίσω μόνο από τη Μάλτα (-80%) και την Ισπανία (-78%), ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία (-70%) και η Ουγγαρία (-66%).

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι από τα ευρύτερα στοιχεία για τον τουρισμό, τα οποία για το 2020 κατέδειξαν καθήλωση των αφίξεων και των εσόδων, στα επίπεδα του 20% – 25% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, οι διανυκτερεύσεις περιορίστηκαν κατά 61%, καθώς μειώθηκαν κατά 1,1 δισεκατομμύριο σε σχέση με το 12μηνο Απριλίου 2019 – Μαρτίου 2020.

Πτώση κατεγράφη σ’ όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, παρόλο που σε κάποιες παρατηρήθηκε αύξηση του εγχώριου τουρισμού.

Με πληροφορίες από MoneyReview

πηγη: lifo.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ