Θωμαΐδης: Πιθανό να ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση μέτρων

Υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς. Δεν πρέπει να αρθούν τα μέτρα τόνισε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο τρίτο κύμα της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα. Χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια. Που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης».

«Είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ σε ερώτηση για το αν πρέπει να αρθούν τα μέτρα και να προχωρήσουμε σε άνοιγμα είπε πως «τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση μέτρων».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω το φαινόμενο», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων. Παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

«Είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα, είπε πως στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε έξαρση και αύξηση. Ενώ τόνισε πως ο νούμερο ένα λόγος διάδοσης είναι ο συγχρωτισμός και οι στενές επαφές.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ