Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: «Μυστήρια» κύματα – γίγας «σάρωσαν την Πλαζ… σε ώρα νηνεμίας! ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Μυστήρια» κύματα – γίγας «σάρωσαν την Πλαζ… σε ώρα νηνεμίας! ΦΩΤΟ

Περίεργο και ξαφνικό φαινόμενο στη θαλάσσια περιοχή της Πλάζ, στην Πάτρα.

Αγνωστο τι συνέβη χθες το πρωί Πέμπτη 22/06/2023, στην Πλαζ και σηκώθηκαν κύματα 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα το νερό… να κατακλύσει την παραλία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είναι ενδεικτικές. Το νερό έχει σχηματίσει λίμνες στη στεριά και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν την «Π» πως όσο φθάνει το ανθρώπινο μάτι, καράβι δεν υπήρχε για να προκαλέσει κυματισμό.

«Σηκώθηκαν τεράστια κύματα το ένα πίσω από το άλλο. Ευτυχώς ήταν πρωί και δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή. Κάποιοι όμως που κολυμπούσαν ένιωσαν τρόμο και βγήκαν άρον-άρον από την θάλασσα» μας περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας. Μετά από κάποια λεπτά, το φαινόμενο εκτονώθηκε και η ηρεμία επανήλθε στη θαλάσσια περιοχή. Εκείνη την ώρα δεν φυσούσε, η θάλασσα δεν είχε τον παραμικρό κυματισμό μέχρι τη στιγμή που έγινε το «κακό»!

Κάποιοι είπαν πως κάποιο ρεύμα υποθαλάσσιο προκάλεσε τα γιγαντώδη αυτά κύματα στην Πλαζ. Το ύψος τους αποδεικνύεται από τα όσα προκάλεσαν στη στεριά.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΙΓΜΟΥΣ

Δύο ναυαγοσώστες εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύο βάρδιες στην περιοχή της Πλαζ. Λόγω όμως του καιρού, που μέχρι και προχθές ήταν ανάστατος, δεν παρατηρήθηκε πολυκοσμία. Ισως όμως να είναι και ένας από τους λόγους που δεν παρατηρούνται πνιγμοί ή ανασύρσεις ατόμων από τη θάλασσα σε κωματώδη κατάσταση. Θα πρέπει να τονιστεί πως οι ναυαγοσώστες έχουν τοποθετήσει στην Πλαζ «σημαδούρες». Ετσι ώστε οι λουόμενοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που συχνάζουν στην περιοχή να μην απομακρύνονται από τη στεριά. Αρκετοί όμως δεν υπακούν. Και φθάνουν σε απόμερα σημεία με αποτέλεσμα να παρασύρονται από τα θαλάσσια κύματα και να κινδυνεύει η ζωή τους.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ