Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Αρπαγή 16χρονης και ο ξυλοδαρμός – Από γραφειοκρατικό πρόβλημα της ΕΛΑΣ...

Πάτρα: Αρπαγή 16χρονης και ο ξυλοδαρμός – Από γραφειοκρατικό πρόβλημα της ΕΛΑΣ ο νεαρός δεν συνελήφθη!

Ακης Βαβαρούτας στην «Π»: «Κάνουμε αγώνα προκειμένου το κορίτσι να σωθεί. Γιατί εκείνοι που πρέπει να την σώσουν, δυστυχώς δεν ασχολούνται»!

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την υπόθεση αρπαγής 16χρονης, που προ μερικών εβδομάδων είχε εξαφανισθεί από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί. Ηταν τότε που η οικογένειά της και κυρίως η μητέρα της (τα πλήρη στοιχεία της είναι στην διάθεση της εφημερίδας «Πελοπόννησος») κατήγγειλαν ότι η κοπέλα είχε συνάψει δεσμό με έναν 25χρονο Ρομά, ο οποίος, όχι μόνο την κακοποιούσε χτυπώντας την, αλλά την χρησιμοποιούσε και για διάφορες μικροκλοπές. Οι γονείς της ανήλικης είχαν πει τότε ότι ο συγκεκριμένος δεν αποκλείεται να την εξέδιδε κιόλας… έναντι αμοιβής!

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ακης Βαβαρούτας, αναφέρει ότι «η 16χρονη είναι ένα κορίτσι που είχε διάφορα προβλήματα, είχε νοσηλευτεί ξανά σε ψυχιατρική κλινική, πριν από 1 χρόνο περίπου, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει. Εκεί έκριναν ότι δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και της έδωσαν εξιτήριο».

Οι γονείς στη συνέχεια καταγγέλλουν, μέσω του δικηγόρου τους, ότι αφού έβλεπαν ότι το κορίτσι έχει πολλά προβλήματα, είχαν απευθυνθεί στις Αρχές, αλλά και σε άλλους φορείς, «αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς»!

Η 16χρονη έβγαινε με τον συγκεκριμένο άνδρα, «έφευγε συνέχεια από το σπίτι, την έβρισκαν οι γονείς της και προσπαθούσαν να την γυρίσουν πίσω. Κάποια στιγμή αυτός την χτύπησε, έγιναν μηνύσεις και τελικά προ μερικών εβδομάδων οι γονείς κατάφεραν και πήραν εισαγγελική παραγγελία, ώστε να νοσηλευτεί η 16χρονη σε κάποια ψυχιατρικό ίδρυμα, και η κοπέλα μεταφέρθηκε από την Πάτρα στο Δαφνί», όπως περιγράφεται.

Μάλιστα, ο Α. Βαβαρούτας είχε ενημερώσει και την διοίκηση του Νοσοκομείου πως πιθανόν οι Ρομά να έφταναν μέχρι εκεί για να την «αρπάξουν», αγνοώντας την εισαγγελική παραγγελία. Ετσι και έγινε. Ομάδα Ρομά έκοψε τα κάγκελα του Νοσοκομείου, μπήκε μέσα και άρπαξε την κοπέλα. Η 16χρονη από εκείνη την ημέρα διέμενε στο σπίτι του 25χρονου, όμως προχθές έγινε το κακό!

Σύμφωνα με όσα η ίδια είπε στην μητέρα της, την χτύπησε άγρια! Τόσο άγρια, που σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι με μώλωπες προκειμένου να βρει καταφύγιο.Οπως απεδείχθη, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν ελάμβανε καν την φαρμακευτική αγωγή που της είχαν συστήσει οι ψυχίατροι.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η μητέρα, μετά την μήνυση που υπέβαλε, ζήτησε την άμεση προσαγωγή του κακοποιητή – συντρόφου της ανήλικης. Είχε μεταβεί στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας. Εκεί της δηλώθηκε πως θα έπρεπε να γίνει μεταβίβαση των εγγράφων στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα που ήταν και το αρμόδιο. Ομως τελικά μέχρι να «λυθούν» τα γραφειοκρατικά αστυνομικά προβλήματα, πέρασε το αυτόφωρο και ο 25χρονος δεν συνελήφθη ποτέ!

Η οικογένεια φοβάται για την ζωή της ανήλικης. «Δηλαδή πρέπει να την βρούμε σε κανά χαντάκι και μετά να ψαχνόμαστε για το ποιος φταίει; Μα πώς η Αστυνομία δεν εφαρμόζει το νόμο και κλείνει τα μάτια μπροστά σε μία κακοποίηση, αλλά και στο γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικη, την οποία έχει «αρπάξει» ο συγκεκριμένος άνδρας;» αναρωτιούνται συγγενείς της 16χρονης» αναρωτούνται οι γονείς.

Τον 25χρονο Ρομά τον γνωρίζει η οικογένεια και όταν η μητέρα είχε μεταβεί κάποια στιγμή στο σπίτι του, την είχαν απειλήσει ότι «θα τους σκοτώσουν αν ξαναπλησιάσουν». Ο δικηγόρος της κ. Βαβαρούτας δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Κάνουμε έναν αγώνα προκειμένου το κορίτσι να σωθεί. Γιατί εκείνοι που πρέπει να την σώσουν, δυστυχώς δεν ασχολούνται»!

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ