Πάτρα: Θα έκαιγαν πρακτορείο ΟΠΑΠ μια ανάσα από βενζινάδικο – Εριξαν βενζίνη και τοποθέτησαν γκαζάκια

Η απόπειρα εμπρησμού μπορεί να είχε χαρακτηριστικά «καταδρομικής» επίθεσης, ωστόσο φαίνεται πως οι δράστες εκτό από βιαστικοί ήταν και…ερασιτέχνες.

Περιέλουσαν με βενζίνη τον εξωτερικό χώρο και τοποθέτησαν δυο γκαζάκια, με στόχο τον εμπρησμό πρακτορείου ΟΠΑΠ, επί της οδού Πατρών -Κλάους, στον Αγιο Γεώργιο Λάγγουρα, στην Πάτρα.
Κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δράστες ήταν δύο, ωστόσο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του ενός από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας μπλούζα με κουκούλα, φαίνεται να προσεγγίζει το κατάστημα από «τυφλό» σημείο από την πίσω πλευρά όπου υπάρχει οικοπέδο, προφανώς στην προσπάθεια του να μη γίνει αντιληπτή η παρουσία του.

«ΑΣΤΟΧΙΑ»
Ο δράστης «λούζει» το σημείο με το εύφλεκτο υλικό και με γρήγορες κινήσεις τοποθετεί τα γκαζάκια, εν συνεχεία ανάβει φωτιά σε αντικείμενο που φέρεται να το εκσφενδονίζει κατά τη φυγή του από το σημείο, ωστόσο η φωτιά σβήνει πριν έρθει σε επαφή με τη βενζίνη και πυροδοτήσει την έκρηξη των εμπρηστικών μηχανισμών και το κατάστημα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από βενζινάδικο, παραδοθεί στις φλόγες.

Η απόπειρα εμπρησμού που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας μπορεί να είχε χαρακτηριστικά «καταδρομικής» επίθεσης, ωστόσο φαίνεται πως οι δράστες εκτό από βιαστικοί ήταν και…ερασιτέχνες. Τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον χώρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εξετάζονται για τον εντοπισμό γενετικού υλικού (DNA) που ενδεχομένως τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών σε περίπτωση που πρόκειται για άτομα που έχουν «φάκελο».

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.524.0_el.html#goog_157437969Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει διαφορές με κανέναν και πως δεν είχε γίνει αποδέκτης απειλών.

Εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Πάτρας, σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 9/8/2022. Αγνωστοι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια σε εστιατόριο στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Το νέο περιστατικό καταγράφεται λίγες ώρες μετά την απόπειρα εμπρησμού όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Αγιο Γεώργιο Λάγγουρα.

Τις έρευνες και για τα δυο περιστατικά έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πατρών.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ