Θάνος Πλεύρης – Πάτρα: «Οχι πολιτικές καριέρες εις βάρος του Καραμανδανείου»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τη βήμα της Βουλής έριξε κεραυνούς κατά της δημοτικής αρχής και παρπουσίασε τις λύσεις που δρομολογεί για το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

«Το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας και δεν θα επιτρέψουμε να στηθούν πολιτικές καριέρες πάνω στο Καραμανδάνειο» επανέλαβε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Καραθανασόπουλου.

Μάλιστα άφησε σαφή αιχμή και κατά του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που είναι πρόεδρος του Καραμανδανείου. «Αυτή τη στιγμή γίνεται μία εκμετάλλευση της λογικής αγωνίας που έχουν οι γονείς για την περίθαλψη των παιδιών τους και κάποιοι προσπαθούν να διασπείρουν ότι δήθεν προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε το Καραμανδάνειο με στόχο να κλείσουμε και να μην υπάρχει παιδιατρική κλινική στο Νομό Αχαΐας. Και με συγχωρείτε και όσοι κάνουν τις κινητοποιήσεις να αναλογιστούν και τις ευθύνες τους, γιατί οι ίδιοι ανήκουν και στη Διοίκηση του Καραμανδανείου. Η δημοτική αρχή προεδρεύει του Καραμανδανείου. Δεν είναι κάτι που είναι εκτός του Καραμανδανείου».

Μάλιστα στη δευτερολογία του τόνισε «δεν θα μου απαγορεύσετε να κάνω την πολιτική κριτική όταν βλέπω ξαφνικά ο Δήμος να πάει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι τέσσερις αναισθησιολόγοι πήραν αναρρωτική άδεια. Πείτε μου, ποιο σύστημα θα μπορούσε να προβλέψει ότι συγχρόνως θα ασθενήσουν όλοι οι αναισθησιολόγοι που υπάρχουν και θα έπρεπε να έχει κάλυψη άλλου αναισθησιολόγου;».

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ
Απαντώντας στην ουσία του θέματος ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά ως εξής: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο αναισθησιολόγοι. Επέστρεψε η μία αναισθησιολόγος από την αναρρωτική, στείλαμε αναισθησιολόγο από την Αθήνα και από ιδιωτική δομή για Δευτέρα, Τρίτη, από δημόσια δομή για Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Και παράλληλα έχουμε και σύναψη με μπλοκάκι με ιδιώτη αναισθησιολόγο. Από 17 Ιουνίου έχουμε διασφαλίσει την πλήρη λειτουργία του με μεταφορά αναισθησιολόγων χωρίς καμία διαδικασία εντέλλεσθε. Ολα γίνονται με συζητήσεις από την Αθήνα».

Η ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ
Παράλληλα έχει δρομολογηθεί και η μόνιμη λύση. «Στις 6 Ιουνίου δώσαμε την έγκριση κατά προτεραιότητα για το Καραμανδάνειο της προκήρυξης των θέσεων του επιμελητή Α΄ και του διευθυντή Αναισθησιολογίας. Παράλληλα στην προκήρυξη των 700 θα υπάρχει και η θέση του παιδοψυχίατρου, του παιδιάτρου και ορθοπαιδικού που έχει ζητήσει το Καραμανδάνειο. Και σε όλη αυτή τη διάρκεια με τις προκηρύξεις οι οποίες έχουν βγει, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης θέση επιμελητή της ψυχιατρικής, ορθοπαιδικής, ακτινολογίας, χειρουργικής παίδων, τραυματολογίας και παιδιατρικής».

Προαναγγελία και για τις κτιριακές υποδομές

Εκτός από την ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και οικονομική ενίσχυση. «Θα δοθούν γύρω στις 400.000, 393.000 ενώ έχουν δοθεί 217.000 και στο σχεδιασμό που κάνουμε για το νέο χάρτη υγείας, επειδή οι υποδομές του Καραμανδανείου όπως πολύ καλύτερα γνωρίζετε και από μένα, λόγω του ότι δραστηριοποιείστε στην περιοχή, είναι αρκετά παλιές. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που αναμένεται να ανακοινώσουμε για να δούμε πως θα αναβαθμιστεί» ανέφερε ο κ. Πλευρής καταλήγοντας: «Βλέπετε λοιπόν ότι οι παρεμβάσεις δεν είναι πυροσβεστικές, αλλά ουσίας. Και με συγχωρείτε, αυτοί οι οποίοι καλούν σε κινητοποιήσεις διότι πιστεύουν ότι το Καραμανδάνειο θα κλείσει και δεν θα λειτουργήσει, θα απογοητευτούν. Το Καραμανδάνειο είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας και υλοποιούμε αυτά τα οποία λέμε να κάνουμε».

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ