Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΥπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών: «Διάφοροι έχουν ζηλέψει τη δόξα των ντετέκτιβ»

Υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών: «Διάφοροι έχουν ζηλέψει τη δόξα των ντετέκτιβ»

«Κατανοητό το εύλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να πληροφορηθεί, γιατί δεν έχει προσδιορισθεί η αιτία των θανάτων και κάτω από ποιες συνθήκες έφυγαν τα τρία κοριτσάκια της ίδιας οικογένειας από την ζωή, αλλά προβληματίζει η κάθε βιαστική ή και αυθαίρετη πτυχή της υπόθεσης»

Οι «αισθητήρες» της τοπικής Δικαιοσύνης λειτούργησαν άψογα και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι διατάχθηκε Προκαταρκτική Εξέταση για τους αιφνίδιους και ανεξήγητους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και η δημοσιότητα της συνταρακτικής αυτής υπόθεσης έχει προσλάβει απροσμέτρητες διαστάσεις.

Δεκάδες επιστήμονες (γιατροί, ιατροδικαστές), αξιωματικοί, με θεσμικό ρόλο, ή άτομα με άποψη τοποθετούνται βροχηδόν, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη, αλλά και με μεγάλη αγωνία, τις εξελίξεις, άσχετα αν μέχρι τώρα δεν έχουν προσλάβει επίσημη υπόσταση. Η εισαγγελική αρχή της Πάτρας, που έχει το «πρόσταγμα» των ερευνών, κρατά τις επιβαλλόμενες αποστάσεις, διότι όπως αναφέρουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πηγές από εκεί, «είναι άλλο πράγμα οι απόψεις, οι αναλύσεις, η παράθεση εξειδικευμένων γνώσεων, οι εικασίες και οι πιθανολογήσεις και εντελώς διαφορετικό σε μια τέτοια πολυπλόκαμη και ‘’μυστήρια’’ υπόθεση, τα ατράνταχτα και τεκμηριωμένα στοιχεία, ώστε να οδηγηθεί και να καταλήξει η έρευνα σε κάποια κατεύθυνση».

«ΔΕΝ ΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…ΔΙΑΦΟΡΟΙ»

Η διατύπωση της αξιόπιστης δικαστικής πηγής της «Π» συνοδεύεται κι από άλλες επισημάνσεις, αρκούντως σοβαρές:

«Κατανοητό το εύλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να πληροφορηθεί, γιατί δεν έχει προσδιορισθεί η αιτία των θανάτων και κάτω από ποιες συνθήκες έφυγαν τα τρία κοριτσάκια της ίδιας οικογένειας από την ζωή, αλλά προβληματίζει η κάθε βιαστική ή και αυθαίρετη πτυχή της υπόθεσης». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «δεν αποτελεί εισφορά στη διερεύνηση του τριπλού τραγικού γεγονότος, η δημόσια παρέμβαση πολλών, που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, σαν να έχουν ζηλώσει την δόξα των ντετέκτιβ. Όλη η… Ελλάδα βρίθει από ντετέκτιβ»! Η ίδια πηγή τονίζει με νόημα: «Δεν προσφέρεται η υπόθεση για επιπολαιότητες και ‘’ερασιτεχνικές’’ παρεμβάσεις. Πρόκειται για τη διαχείριση ενός τριπλού δράματος και η συγκεκριμένη δικογραφία δεν πρέπει να έχει την τύχη άλλων, που αποδείχθηκαν ελλιπείς και δεν αποφεύχθηκαν διασυρμοί εμπλεκομένων προσώπων…».

Και το σχόλιο καταλήγει: «Από τα … κουτσομπολιά μέχρι το ενδεχόμενο μιας άσκησης δίωξης η απόσταση είναι τεράστια και η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ενδείκνυται για αποπροσανατολισμούς και επιπόλαιες προσεγγίσεις». Αξίζει, στο μεταξύ, να επισημανθεί και στην τοπική ΕΛΑΣ ανάλογος είναι ο σκεπτικισμός για την επικοινωνιακή διαχείριση της τριπλής τραγωδίας.

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ανώτερος αξιωματικός δεν κρύβει στην «Π» την ενόχλησή του «για τις δημόσιες παρεμβάσεις ατόμων, που δεν είναι θεράποντες γιατροί των παιδιών, ούτε χειρίσθηκαν ιατροδικαστικά τους θανάτους, διότι δεν έχουν
να εισφέρουν κάτι ουσιαστικό στην έρευνα». Με την ίδια επιφυλακτικότητα και δυσφορία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Π», υποδέχονται και ιατροδικαστικοί κύκλοι την επικοινωνιακή εμπλοκή ιατροδικαστών, πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί δεν έχουν σχέση με την ιατροδικαστική εξέταση των τριών κοριτσιών.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ