Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤραγωδία στο Κεντάκι: Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Τουλάχιστον 9 νεκροί (VIDEO)

Τραγωδία στο Κεντάκι: Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Τουλάχιστον 9 νεκροί (VIDEO)

Δύο ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού Black Hawk συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης το βράδυ της Τετάρτης (29/3/2023) στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι, ανέφεραν αξιωματούχοι σε ανακοίνωσή τους. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Andy Beshear είπε ότι είναι «κακά τα νέα» ενώ «αναμένεται να ανακοινωθούν θάνατοι από τις πρώτες αναφορές για συντριβή ελικοπτέρου».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση δύο ελικοπτέρων Black Hawk του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια άσκησης ρουτίνας στο Κεντάκι.

Η βάση, που βρίσκεται στα σύνορα Κεντάκι-Τενεσί, 60 μίλια βορειοδυτικά του Νάσβιλ, φιλοξενεί την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και το 160η Μεραρχία Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων.

Τραγωδία στο Κεντάκι: Ποια είναι τα HH-60 ελικόπτερα

Τα HH-60, μια τροποποιημένη έκδοση του ελικοπτέρου Black Hawk, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεροπορικές επιθέσεις, ιατρικές εκκενώσεις και άλλους σκοπούς, σύμφωνα με τον Στρατό.Το 2018, επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν ένα HH60 συνετρίβη στο Ιράκ. Στρατιωτική έρευνα αργότερα διαπίστωσε ότι, ως αποτέλεσμα ενός λάθους του πιλότου, το ελικόπτερο είχε χτυπήσει ένα χαλύβδινο καλώδιο που ήταν τεντωμένο οριζόντια ανάμεσα σε δύο κτίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ