Η μοναχική βασίλισσα: Πώς αντέδρασαν τα διεθνή μέσα στην εικόνα της Ελισάβετ

Η φωτογραφία της βασίλισσας μονοπώλησε τον Τύπο

Η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ να κάθεται μόνη της, απομακρυσμένη από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του, επί 73 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου μονοπώλησε τα διεθνή Μέσα.

«Διακόπτουμε τα κανονικό μας πρόγραμμα για να σας φέρουμε μια σημαντική ανακοίνωση. Πριν από λίγο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν το θάνατο του Βασιλείου Πρίγκιπα Φιλίππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.» ανακοίνωνε το BBC στις 9 Απριλίου. Χθες έγινε η κηδεία στο παρεκκλήσι του St. George με μόλις 30 καλεσμένους. Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως που προκάλεσε την μεγαλύτερη συγκίνηση, ήταν η εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο θάνατος του πρίγκιπα χαρακτηρίστηκε ως «θλίψη ενός έθνους», εικόνα που έγινε σήμερα πρωτοσέλιδο ανά τον κόσμο. Τα βρετανικά ταμπλόιντ με πιο δακρύβρεχτες αναφορές έκαναν αφιερώματα στον πρίγκιπα Φίλιππο και την μοναχική Ελισάβετ.

Άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Independent και της Evening Standard, υιοθέτησαν μία πιο αποστασιοποιημένη προσέγγιση για την κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα.

«Καθισμένη μόνη της, η Βασίλισσα λέει το τελευταίο της αντίο» αναφέρει η Telegraph.

Αναγκασμένη να θρηνεί μόνη της, γράφουν οι Times.

Η Sunday Express υπενθυμίζει στη Βασίλισσα ότι δεν είναι μόνη.

Ειδική μνεία και στα αμερικανικά Μέσα με τη φωτογραφία της Ελισάβετ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. «Πρίγκιπας Φίλιππος, ο άνθρωπος που περπατούσε δύο βήματα πίσω από τη βασίλισσα» είχαν γράψει με την ανακοίνωση του θανάτου οι New York Times .

«Η εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ που κάθεται μόνη της στην κηδεία του Φίλιππου ραγίζει καρδιές σε όλο τον κόσμο» ανέφερε η Washington Post.

Στην Αυστραλία, τα Μέσα δείχνουν την βασίλισσα Ελισάβετ στο παρεκκλήσι, γράφοντας πως υπέβαλε τα σέβη της στην κηδεία του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου

πηγη: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ