Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάChampions League: Ρεάλ - Σίτι και Παρί - Μπαρτσελόνα στους «8»

Champions League: Ρεάλ – Σίτι και Παρί – Μπαρτσελόνα στους «8»

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο – Ντόρτμουντ τα άλλα ζευγάρια – Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά

Φοβερά παιχνίδια έβγαλε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Η περσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι θα συναντήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν την Μπαρτσελόνα. Ακόμη η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει με την Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο νικητής του Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ θα παίξει στα ημιτελικά με Παρί ή Μπαρτσελόνα και ο νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης – Σίτι με Άρσεναλ ή Μπάγερν Μονάχου.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 16 και 17 του μήνα.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου και οι δεύτεροι αγώνες στις 7 και 8 Μαΐου. Όσο για τον τελικό, είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης για να φτάσει στο 15ο Champions League της ιστορίας της θα πρέπει να αποκλείσει πρώτα την περσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και εν συνεχέια να βγάλει νοκ άουτ την Άρσεναλ ή την Μπάγερν.

Οι “Κανονιέρηδες” επέστρεψαν μετά από 14 χρόνια στα προημιτελικά και είναι η μοναδική ομάδα του Λονδίνου, πόλη του τελικού, από τους “8”. Η Ρεάλ και η Σίτι θα συναντηθούν για 3η σερί χρονιά σε νοκ άουτ. Πέρσι η Σίτι είχε αποκλείσει τους Μαδριλένους στα ημιτελικά!

Από την άλλη η Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Εμπαπέ για να βρεθεί στα ημιτελικά θα πρέπει να βγάλει νοκ άουτ τα πιτσιρίκια της Μπαρτσελόνα του Τσάβι.

Στον ημιτελικό η Μπαρτσελόνα, εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Παρί, μπορεί να παίξει με την Ατλέτικο σε έναν ισπανικό εμφύλιο.

Από τις οχτώ ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά μόνο τρεις δεν έχουν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και αυτές είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ και η Ατλέτικο.

Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός θα διεξαχθεί για 8η φορά και για 3η στα χρόνια του Champions League. To 2011 η Μπαρτσελόνα κέρδισε 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 2013 η Μπάγερν νίκησε 2-1 τη Ντόρτμουντ.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ