Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤιμήθηκε η μνήμη του  Γρηγόρη Πλιάτσικα

Τιμήθηκε η μνήμη του  Γρηγόρη Πλιάτσικα

Φιλικό ανάμεσα στους Παλαιμάχους του Νομού  Ηλείας  και τους Παλαιμάχους της Παναχαϊκής

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Ένα ξεχωριστό φιλικό διεξήχθη το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, καθώς τιμήθηκε η  μνήμη του Γρηγόρη Πλιάτσικα που έφυγε ξαφνικά από την ζωή στις 29 Αυγούστου σε ηλικία 74 ετών. Του σπουδαίου τερματοφύλακα, του «ήρωα του Γκρατς», όπως τον είχαν ονομάσει οι φίλαθλοι της Πάτρας, μετά την σπουδαία εμφάνιση με αντίπαλο την αυστριακή Γκρατς για τον Α΄ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1973-74, όπου η Παναχαϊκή είχε νικήσει με 0-1 και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση. Το φιλικό ήταν ανάμεσα στους Παλαιμάχους της Ηλείας και τους Παλαιμάχους της Παναχαϊκής, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα οι δυο πλευρές   έδωσαν αναμνηστικές πλακέτες τις οποίες παράλαβε ο  γιος του Γρηγόρη  Πλιάτσικα Χριστόφορος Πλιάτσικας.

Στα του καθαρά αγωνιστικού περιεχομένου που περνούν σε δεύτερη μοίρα, οι Παλαίμαχοι του Νομού Ηλείας επικράτησαν με σκορ  3-0. Για τους Ηλείους το σκορ άνοιξε ο Καλομοίρης, ενώ στην επανάληψη χάρις σε δυο τέρματα του Θοδωρή Λούρμπα φτάσαμε στο 3-0.

Παλαίμαχοι Ηλείας:  Τρυφωνόπουλος,  Φερεκίδης, Αρβανίτης, Κολοσκόπης, Μουσερής, Μπαλάσκας, Δαβουρλής, Λιόσης, Καλομοίρης, Αντωνόπουλος, Κράγκαρης(Αγωνίστηκαν και οι Παναγόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, Λούρμπας, Πετρόπουλος, Τόλιας)

Παλαίμαχοι Παναχαϊκής: Κούγιας,  Σανδραβέλης, Φ. Μητρόπουλος, Ζερδεβάς,  Μικές, Σχοινάς, Σπανοσωτηρόπουλος, Παρασκευόπουλος, Νικολόπουλος, Στραβοπόδης, Ανδρούτσος(Έπαιξαν και οι  Αργυρόπουλος, Κοντογιάννης, Μπρατάν, Σαραντόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ