Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΧάαλαντ - Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η «βόμβα» του Νορβηγού σταρ

Χάαλαντ – Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η «βόμβα» του Νορβηγού σταρ

Η πρώτη βόμβα του καλοκαιριού έσκασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού η Μάντσεστερ Σίτι  ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ – Οι Πολίτες ενεργοποίησαν τη ρήτρα του Χάλαντ, η οποία ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ – Ο Νορβηγός θα εισπράτει 400.000 λίρες την εβδομάδα και το deal ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ 

Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και με την βούλα είναι πλέον ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ πέρασε την Δευτέρα από ιατρικές εξετάσεις από τους Πολίτες και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του.

Η Σίτι έδωσε 60 εκατ. ευρώ στην Ντόρτμουντ για να τον αγοράσει ενώ ο παίκτης  υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, θα καρπώνεται 470.000 ευρώ (400,000 λίρες) την εβδομάδα και φυσικά συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League (Eίναι τα ίδια χρήματα που παίρνει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε).

Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.  Ο 21χρονος φορ μετρά 85 γκολ σε 88 παιχνίδια για την Ντόρτμουντ. 

Ο παίκτης θα ανήκει και τυπικά στη Σίτι από 1η Ιουλίου του 2022. Ο Χάλαντ αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ από τον Ιανουάριο του 2020, όταν τον αγόρασε από την Ζάλτσμπουργκ για το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. 

“Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έφτασε σε συμφωνία με την Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάλαντ από την 1η Ιουλίου του 2022. Απομένουν οι τελικοί όροι με τον παίκτη” αναφέρει η ανακοίνωση της Σίτι.

Για τον Νορβηγό που δεν θα τον δούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ αφού η πατρίδα του δεν προκρίθηκε είχε ενδιαφερθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η πρώτη βόμβα του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά η μεγαλύτερη θα είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ τον οποίο διεκδικούν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και θέλει να κρατήσει η Παρί Σεν Ζερμέν. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ