Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟ Βάρδας: Από την άνοδο στην πτώση

ΠΑΟ Βάρδας: Από την άνοδο στην πτώση

Μετά από εννιά χρόνια οι «πράσινοι»  της Βουπρασίας επιστρέφουν στις τοπικές κατηγορίες

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο έκλεισε για τον ΠΑΟ Βάρδας και τυπικά προχθές καθώς η ήττα στην Λευκάδα από τον Τηλυκράτη σήμανε  και τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας της Βουπρασίας από τη Γ’ Εθνική τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Γεγονός σίγουρα αρνητικό για μια ομάδα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ηλείας και όχι μόνο και η οποία πλέον καλείται ν’ ανασυνταχθεί  μέσα από τις στάχτες της.

Η κατάκτηση του  πρωταθλήματος το 2013

Η περίοδος 2012 – 2013 δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα από κανέναν στη Βάρδα, καθώς ο ΠΑΟΒ στέφθηκε  πρωταθλητής Ηλείας. Κύριος αντίπαλος ήταν ο Αστέρας Αμαλιάδας, με τη «Μπάρτσα» να καταφέρνει να κόψει  πρώτη το νήμα στα πλέι – οφ αν και είχε μειονέκτημα έδρας.  Το πρώτο παιχνίδι είχε διεξαχθεί στην Αμαλιάδα με τον ΠΑΟΒ να κερδίζει 0-1, αλλά η ισοπαλία στη Βάρδα  στο δεύτερο παιχνίδι οδήγησε  την  υπόθεση – τίτλο  σε τρίτο ματς. Αυτό διεξήχθη στο Τραγανό καθώς οι «βυσσινί» ήταν τιμωρημένοι και το ισόπαλο 0-0  στέφει πρωταθλητή Ηλείας τον ΠΑΟ Βάρδας. Τα πανηγύρια έξαλλα για τους «πράσινους» που πλέον κινούνται στο δρόμο των επιτυχιών. Επικεφαλής του διοικητικού σχήματος ήταν  ο Γιάννης Λέντζας σημερινός Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ στον πάγκο  την χρονιά εκείνη  πέρασαν τρεις προπονητές. Αρχικά ξεκίνησε  ο Χρήστος Τζίκας, ακολούθησε ο Θοδωρής Πατρώνης και έκλεισε  ο Χρήστος Καραπίτσος  που είχε την ευθύνη στα  μπαράζ ανόδου.

Το αξέχαστο μπαράζ στη Ζάκυνθο

Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη Βάρδα ξεκινούν τη διαδικασία των μπαράζ κόντρα σε Αναγέννηση Πατρών, Θύελλα Αμπελοκήπων και Λειβαθώ  με απώτερο στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο δρόμος σε καμιά περίπτωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα καθώς ανέβαινε μόνο μια ομάδα, αλλά η «Μπάρτσα» έβγαλε στόφα μεγάλης ομάδας. Το  πρώτο ματς ήταν στην Κεφαλονιά κόντρα στη Λειβαθώ και συνοδεύτηκε με το νικηφόρο  0-1,ενώ η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα  στην Αναγέννηση Πατρών και το νικηφόρο  2-1  εδραιώνει τους «πράσινους» στην πρώτη θέση. Ματς κλειδί αυτό στη Ζάκυνθο κόντρα στη δυνατή Θύελλα Αμπελοκήπων.   Ο ΠΑΟΒ επικρατεί με σκορ 1-2, με το νικητήριο τέρμα από τον Γούρμο  στο 90’ να ανοίγει διάπλατα  το δρόμο για την άνοδο. Ακολουθεί η νίκη στο «Γ. Καλάκος» με τη Λειβαθώ  3-0,  ενώ το διπλό στην Πάτρα την προτελευταία  στροφή  «σφραγίζει» την άνοδο. Μεγάλες στιγμές για μια ομάδα που μεσουρανούσε.

Η φιέστα στο «Γ. Καλάκος»

Η τελευταία  αγωνιστική κόντρα στη Θύελλα Αμπελοκήπων ήταν τυπικής διαδικασίας και έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Η  μέρα εκείνη ήταν μέρας γιορτής για τον ΠΑΟΒ καθώς διοργανώθηκε φιέστα  για να γιορταστεί η άνοδος, ενώ  η ΕΠΣ Ηλείας απένειμε και το κύπελλο του πρωταθλητή στην ομάδα της Βουπρασίας .

Η σταθερή  πορεία στη Γ’ Εθνική

Η άνοδος στη Γ’ Εθνική πανηγυρίστηκε δεόντως, ενώ ο ΠΑΟΒ όλα αυτά  τα χρόνια παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα τερματίζοντας στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας . Φέτος όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα η νέα περίοδο να τον  βρει στην Α1 κατηγορίας Ηλείας.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο ΠΑΟ Βάρδας μετά τη φιέστα της ανόδου το καλοκαίρι του 2013.

ΛΕΖΑΝΤΑ 1: Έξαλλα πανηγύρια για την κατάκτηση του  πρωταθλήματος, μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα που διεξήχθη στο γήπεδο Τραγανού.

ΛΕΖΑΝΤΑ2 :  Η κατάκτηση του  πρωταθλήματος έδωσε το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια.

ΛΕΖΑΝΤΑ 3: Ο σημερινός Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας παρέα με τον Βασίλη Τσιρίκο στη φιέστα των «πράσινων». Και οι δυο έχουν ηγηθεί στα διοικητικά του ΠΑΟΒ με τεράστια επιτυχία.

ΛΕΖΑΝΤΑ 4: Ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΒ με την κούπα του  πρωταθλητή σε γνωστό στέκι της Βάρδας

ΛΕΖΑΝΤΑ 5: Διάπλατα χαμόγελα για τους Γιώργο Κόλλια και Χρήστο Καραπίτσο. Αμφότεροι με μεγάλη προσφορά εκείνη την περίοδο.

ΛΕΖΑΝΤΑ 6: Ο Ανδρέας Γούρμος  σημείωσε το καθοριστικό νικητήριο τέρμα στη Ζάκυνθο, στο μπαράζ κόντρα στη Θύελλα Αμπελοκήπων .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ