Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣημαντική προσφορά από τον Ηλείο παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλο

Σημαντική προσφορά από τον Ηλείο παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλο

Δώρισε την σφαίρα του στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπίας

Ένα ξεχωριστό έκθεμα, θα φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπίας… Ο λόγος για την σφαίρα του Ηλείου Παρολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλου. Ο οποίος την προσέφερε προς τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ανάρτηση του ο Π. Χρονόπουλος επεσήμανε:

«Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε και επίσημα δεκτή την πρότασή μου. Να προσφέρω τη σφαίρα μου για το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι πάρα πολύ σημαντική για τον τόπο μας η επαναλειτουργία του Μουσείου. Θα προσθέσει στην Αρχαία Ολυμπία έναν ακόμα πόλο έλξης διεθνούς εμβέλειας για τους επισκέπτες της. Γιατί το Μουσείο θα είναι σύγχρονο, κομψό και με το κύρος που του αξίζει. Παραμένει κλειστό από το 2009. Για την επαναλειτουργία αυτού του τόσο σημαντικού έργου, εκτός του Δημάρχου κου Γιώργου Γεωργιόπουλου,  την ευθύνη της αποπεράτωσης έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, πολιτισμού κος Χάρης Σπηλιόπουλος και η αντιδήμαρχος Ολυμπιακών θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και τη συνομιλία που είχα κατά συνάντηση μαζί τους, μου εξέφρασαν με μεγάλη προθυμία και χαρά, ότι είναι μεγάλη τιμή για τον  Δήμο να προσφέρω την σφαίρα μου για το ανακαινισμένο μουσείο. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…. εγκρίνεται και επίσημα η αποδοχή της δωρεάς σας. Η οποία θα αποτελέσει μια σημαντική και αξιόλογη, ίσως και μοναδική στο είδος της, προσθήκη στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Του οποίου οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Ελπίζουμε όλοι να ολοκληρωθούν οι εργασίες γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσο για την επιλογή της συγκεκριμένης σφαίρας, έγινε γιατί με αυτήν έχω αγωνιστεί σε πάρα πολλούς αγώνες. Αλλά έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμένα. Με αυτή την σφαίρα έγινα για άλλη μία φορά παραολυμπιονίκης και στους αγώνες Αθήνα 2004. Επίσης, ως έκθεμα θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί, από όσο γνωρίζω, στον Νομό Ηλείας δεν έχει αναδειχθεί κανένας σύγχρονος Ολυμπιονίκης, ούτε κάποιος άλλος Παραολυμπιονίκης. Το γεγονός πως έλκω την καταγωγή μου από την Ηλεία, προσδίδει ιδιαίτερη αξία σε αυτό το μοναδικό έκθεμα.

Το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ίδρυσε ο Γεώργιος Παπαστεφάνου – Προβατάκις το 1961 και πρωτοστεγάστηκε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το μουσείο είναι το παλαιότερο στο είδος του παγκοσμίως και κατέχει ιδιαίτερα και μοναδικά εκθέματα. Από την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα του 1896 έως σήμερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ