Στο επίκεντρο η ανάπτυξη και η τουριστική προβολή

373

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Π. Αντωνακόπουλος: «Η περιοχή  πρέπει να αποκτήσει ένα ισχυρό brand nam»

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, καθώς και δράσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στο γραφείο της κ. Γκερέκου, παρευρέθηκε κι ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου. Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ  Γιώργος Καραστέργιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού  brand name της πόλης του Πύργου. Καθώς διαθέτει πραγματικά πολλά πλεονεκτήματα, ενός δυσεύρετου συνδυασμού πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους!

Ο Δήμαρχος Πύργου καταθέτοντας τις προτάσεις του, μίλησε διεξοδικά τόσο για την περιοχή του Κατακόλου όσο και για το μεγάλης τουριστικής σημασίας λιμάνι του. Όπως και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει ειδικά κι εντατικά το τελευταίο διάστημα. Προκειμένου το λιμάνι να αναβαθμιστεί και να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας.

Αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, τις προγραμματισμένες μέχρι στιγμής αφίξεις πλοίων. Αλλά και τα έργα που ξεκινούν πολύ σύντομα στην χερσαία ζώνη και τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Επίσης συζητήθηκε η “σύνδεση” του Κατακόλου με σημεία σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας όπως:

Το λιμάνι της Αρχαίας Φειάς, το Κάστρο του Κατακόλου, τον Αλφειό ποταμό. Καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. Σημεία που συνδυάζουν την ιστορία, τη μυθολογία, την οικολογία και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Τόνισε δε, την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Πύργου. Πως όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει πλέον να αναδειχθούν και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η περιοχή ενδείκνυται για πολλές και ποικίλες μορφές τουρισμού, όπως αθλητικός, θρησκευτικός, κ.α.. Μέσω ποικίλων δράσεων μπορούν να γίνουν ευρέως γνωστά τα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας που παράγει η περιοχή.

Αδελφοποίηση με Δήμο Συρακουσών

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και σε μια ακόμη δράση που προχωράει το τελευταίο διάστημα. Αυτή της αδελφοποίησης του Δήμου Πύργου με τον Δήμο Συρακουσών. Παραθέτοντας και όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και με την Πρεσβεία της Ρώμης και με το Προξενείο του Παλέρμο.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, πάνω στο οποίο εργάζεται με μεγάλη προσοχή ο κ. Καραστέργιος σε αγαστή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμοχωρίου. Όπως εξήγησε στην πρόεδρο του ΕΟΤ, η ιδέα της αδελφοποίησης  με τον Δήμο Συρακουσών πηγάζει από συγκεκριμένα μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τις δύο περιοχές. Κι η επίτευξη αυτής θα συμβάλλει στην ανάδειξη σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Μάλιστα πάνω στην κίνηση αυτή, η οποία είναι πλέον πολύ προχωρημένη, σε σύντομο προσεχές διάστημα θα υπάρχουν νεότερες και οριστικές εξελίξεις.