Σάλος με τον Δ. Αγγελόπουλο: Γκέι και λεσβίες είναι όργανα του καπιταλισμού

115

Σάλος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με τον αντιπρόεδρο και γραμματέα του ΠΑΜΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο για ομοφοβικά σχόλια που έκανε και χειροκροτήθηκαν. Ουδέν σχόλιο, είπε στην «Π».

Για ομοφοβικό παραλήρημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Πάτρας «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, τον γραμματέα του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο του ΕΚΠ Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Βανέσα Αλιχού και Γιώργος Παπασπυρόπουλος καταγγέλλουν ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ το προηγούμενο Σάββατο, με θέμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το στέλεχος του ΠΑΜΕ που είναι και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε εντός πρακτικών ότι οι gay και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα του καπιταλισμού. Σε διευκρινιστική ερώτηση που του τέθηκε εάν από την απεργία που συζητούσε το ΔΣ του ΕΚΠ εξαιρούνταν οι gay και οι λεσβίες, δεν απάντησε.

Στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων της Δευτέρας, ο κ. Αγγελόπουλος καταγγέλθηκε από την «Εργατική Ενότητα Ανατροπή» για ομοφοβικό παραλήρημα και αντί να ανασκευάσει, είπε γελώντας ότι έχει αναφερθεί και σε «γριές κότες που παλιά ήλεγχαν το ΕΚΠ».

Το θλιβερό, όπως αναφέρει η «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», είναι ότι οι αντιπρόσωποι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ χειροκροτούσαν με θέρμη αυτή την άθλια τοποθέτηση και καλεί τον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ να απαντήσει αν οι επανειλημμένες σεξιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί από το ίδιο άτομο και που επικροτήθηκαν από τους παριστάμενους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ με το χειροκρότημά τους, είναι και θέσεις του ίδιου του κόμματος.

Αν δεν είναι, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ΚΚΕ, είναι να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τη θέση του γραμματέα του ΕΚΠ και το κόμμα να αποδοκιμάσει τις θέσεις του και το χειροκρότημα που δέχτηκε. Διαφορετικά, η σιωπή τους θα αποτελεί συνενοχή και τρομακτική επιβράβευση φασιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεων που λιμνάζουν στις γραμμές του ΚΚΕ.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε χθες με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος δεν διευκρίνισε εάν είπε ή όχι τα παραπάνω. Περιορίστηκε να δηλώσει μόνο τα εξής: «Δεν υπάρχει τίποτα. Ουδέν σχόλιο. Με αυτό θα ασχοληθώ τώρα; Εμάς, αυτό που μας απασχολεί είναι η οργάνωση της απεργίας και τίποτα άλλο».

https://pelop.gr/