Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 13 Απριλίου

Κατά ριπάς 13 Απριλίου

Το καυστικό σχόλιο Κατρίνη για το «ταλέντο» του Άδωνι

Δεικτικός απέναντι στο Υπουργό Υγείας και το νομοσχέδιο ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη ο γιατρός του ΕΣΥ θα δουλεύει στο Νοσοκομείο, θα πηγαίνει στα Εξωτερικά και τα Επείγοντα, θα κάνει Εφημερίες, θα κάνει Απογευματινά Ιατρεία, θα κάνει Απογευματινά Χειρουργεία, θα δουλεύει σε Ιδιωτική Κλινική, θα χειρουργεί σε Ιδιωτική Κλινική, θα κάνει όλα αυτά και ταυτόχρονα θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο Νοσοκομείο;

Δεν είναι όλοι σαν εσάς κύριε Γεωργιάδη που κάνετε τον Βουλευτή, τον Τηλεπαρουσιαστή, τον έμπορο, τον Καθηγητή Ρητορικής. Δεν έχουν όλοι το δικό σας ταλέντο να κάνουν 7 ρόλους ταυτόχρονα».

Κι όταν τα φώτα σβήσουν

Αυτές τις ημέρες- έως και την Τρίτη 16 Απριλίου- η Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μάλιστα την προσεχή Τρίτη, τα φώτα όλου του κόσμου θα στραφούν για πολλοστή φορά στην Αρχαία Ολυμπία, για μερικές μόλις ώρες… όσο δηλαδή κρατά η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Όταν όμως τα «φώτα» θα σβήσουν να δούμε πόσοι θα θυμηθούν και πάλι την Ολυμπία.

Χρειάζεται χρόνος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή» Πάσχο Μανδραβέλη, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.  Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κ.λπ.), και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες».

Τα social media και η πολιτική

Τα social media φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή των πολιτών όσον αφορά τις εκλογές. Αυτό αποκαλύπτουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll. Οι μικρότεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν περισσότερο τα social media για να ενημερωθούν αλλά και να διαμορφώσουν πολιτική άποψη, με τα ποσοστά να μειώνονται όσο αυξάνεται η ηλικία.

Το περιβόητο «υπόλειμμα 39%» Ι

Συνεδρίαση είχε χθες το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και παρότι δεν πάρθηκε κάποια σχετική απόφαση, συζητήθηκε έντονα το θέμα με τις χρεώσεις για το υπόλειμμα στο ΧΥΤΥ που φτάνει το 39%. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα 5 εκατ. ευρώ που πληρώνουν κάθε χρόνο οι Δήμοι της Ηλείας για την διαχείριση των απορριμμάτων στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, πληρώνουν ένα ακόμα «καπέλο» της τάξης των 400.000 ευρώ, βάσει τιμολογιακής πολιτικής.

Το περιβόητο «υπόλειμμα 39%» ΙΙ

Το υπόλειμμα 39% είναι βάσει σύμβασης με την Κοινοπραξία το ανώτατο όριο που μπορεί να δεχθεί ο ΧΥΤΥ. Όπως αναρωτήθηκε όμως χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, πώς γίνεται να πιάνουμε κάθε μήνα το 39%; Έλα μου, ντε. Ενημερώνω πως στο τραπέζι έπεσαν οι προτάσεις της αναδιαπραγμάτευσης της τιμής ανά τόνο για το υπόλειμμα, καθώς και η διενέργεια διαγωνισμού για την διαχείριση του ΧΥΤΥ. Θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση…

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απρίλιου το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και βλέπω πως ως πρώτο θέμα υπάρχει το εξής: «Συζήτηση σχετικά με το υπ’ αριθμ. 8662/8-4-2024 έγγραφο του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης, σε σχέση με την αντικατάσταση πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου που  έλαβε χώρα από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της στις 2/4/2024 με αριθμούς ημερήσιας διάταξης 1 και 2». Θα έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ