Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΗ φωτογραφία 9 gigapixel του Milky Way που «χώρεσε» 84 εκατομμύρια αστέρια

Η φωτογραφία 9 gigapixel του Milky Way που «χώρεσε» 84 εκατομμύρια αστέρια

Η εκπληκτική φωτογραφία του Milky Way από το τηλεσκόπιο VISTA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, που έχει ανάλυση 9 gigapixel, «χωρώντας» 84 εκατομμύρια αστέρια!

Η περίφημη φωτογραφία του Milky Way από το τηλεσκόπιο VISTA -που βρίσκεται στη Χιλή- του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συνεχίζει να προκαλεί δέος.

Παρότι «τραβήχτηκε» το 2012, παραμένει το ίδιο σοκαριστική και κάποιοι τη θυμήθηκαν -και μας τη θύμισαν- στα social media.

Mας δίνει τη δυνατότητα, λοιπόν, να δούμε τον Γαλαξία μας, αλλά και πέρα από αυτόν, με ασύλληπτη ανάλυση 108.500×81.500 ή αλλιώς… 9 gigapixels! Το μέγεθος της φωτογραφίας, δε, φτάνει τα 24,6 gigabyte!

Και δεν είναι μία η φωτογραφία.

Το τηλεσκόπιο τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες του ουρανού και στη συνέχεια τις συνέθεσε σε μία εικόνα, στην οποία έχουν «χωρέσει» 84 εκατομμύρια αστέρια!

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δε, γιατί είναι πιο «καθαρή» από άλλες φωτογραφίες του Milky Way, είναι γιατί το VISTA διαθέτει κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα σκόνης, τα οποία μας κρύβουν τις λεπτομέρειες. Το καλύτερο δηλαδή.

Πατήστε εδώ για να ζουμάρετε-χαθείτε και… καλό ταξίδι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ