Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleEurovision: Απόψε ο Β' Ημιτελικός - Με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Eurovision: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Στην 4η θέση εμφανίζεται σήμερα στο Β’ Ημιτελικό της Eurovision η Ελλάδα με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ τα ρούχα της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Στον σχολιασμό θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Η 18χρονη Stefania είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στην Eurovision.

Στον Β’ Ημιτελικό συμμετέχουν οι χώρες:

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας, ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στο Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Και ο αποψινός Ημιτελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, απευθείας, από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν στο Ahoy Arena του Ρόντερνταμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ