Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚύπελλο Γαλλίας: Υπόθεση της Παρί κι αυτός ο τίτλος

Κύπελλο Γαλλίας: Υπόθεση της Παρί κι αυτός ο τίτλος

Με Ικάρντι και Μπαπέ η Παρί νίκησε στον τελικό 2-0 τη Μονακό – Πρώτος τίτλος για Ποτσετίνο στο Παρίσι ως κόουτς

Το 14ο Κύπελλο Γαλλίας στην ιστορία της πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε στον τελικό της Μονακό με 2-0 χάρη σε γκολ των Μάουρο Ικάρντι και Κιλιάν Μπαπέ. Σε μια χρονιά που η Παρί δυσκολεύεται και απειλείται να χάσει τα πρωτεία στο πρωτάθλημα από τη Λιλ, το Κύπελλο έμεινε στο Παρίσι για δεύτερη σερί σεζόν και έκτη την τελευταία επταετία (το έχασε μόνο από τη Ρεν το 2019). Παράλληλα, αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Παρί. 

Η παριζιάνικη ομάδα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ανοιξε το σκορ στο 19′ έπειτα από τρομερό λάθος της άμυνας της Μονακό. Ο Μαζέτσκι έδωσε τη μπάλα στον Ντισασί, όμως ο στόπερ των Μονεγάσκων δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του Κιλιάν Μπαπέ. Έτσι, ο Γάλλος επιθετικός έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μονακό έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά στο 69′ ο Ζέλσον Μαρτίνς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Νάβας, ενώ στο 80′ η Παρί ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Μπαπέ να προσπαθεί να κρεμάσει από μακριά τον Μαζέτσκι. Ο Γάλλος σταρ ωστόσο βρήκε δίχτυα στην επόμενη φάση. Η πάσα του Ντι Μαρία τον έφερε απέναντι στον γκολκίπερ της Μονακό που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το τελικό 2-0. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x13jrdzvgg2&playlistId=v-cbhjylxqmbtl-sf

ΜΟΝΑΚΟ (Κόβατς): Ματζέσκι, Ενρίκε, Μαριπάν, Ντισασί (74′ Μπαντιασίλ), Σιντιμπέ, Φόλαντ (74′ Φάμπρεγας), Φοφανά (60′ Ζέλσον Μαρτίνς), Τσουαμενί, Γκολόβιν, Αγκιλάρ (46′ Ντιατά), Μπεν Γεντέρ (60′ Γιόβετιτς).

ΠΑΡΙ (Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (68′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες (79′ Ερέρα), Περέιρα, Γκουέιγ, Ντι Μαρία, Ικάρντι (79′ Κεν), Εμπαπέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ