Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚρήτη: Πυροβόλησαν το δεύτερο σπανιότερο γεράκι στον κόσμο

Κρήτη: Πυροβόλησαν το δεύτερο σπανιότερο γεράκι στον κόσμο

Κι άλλο περιστατικό στην Κρήτη με πυροβολισμό άγριου πτηνού. Πρόκειται για το δεύτερο πιο σπάνιο είδος γερακιού στον πλανήτη!

Μετά τον σπιζαετό, που βρέθηκε νεκρός γεμάτος σκάγια στην Κρήτη, ένας μαυροπετρίτης, το δεύτερο πιο σπάνιο του είδους στον κόσμο, βρέθηκε τραυματισμένο από σκάγια.

Το άτυχο αρπακτικό από τον νομό Ηρακλείου νοσηλεύεται στον ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), όπως σημειώνει το cretapost.gr.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook η ομάδα LIFE Against Poison Crete:

«Η Κρήτη φιλοξενεί το 15% του πληθυσμού που φωλιάζει στη χώρα μας. Αυτό το είδος μεταναστεύει κάθε χρόνο στη Μαδαγασκάρη. Διασχίζει Μεσόγειο – Σαχάρα – Ινδικό για να φτάσει και να επιστρέψει από εκεί την Άνοιξη στο Αιγαίο.

Τρέφεται με έντομα επιβλαβή για την αγροτική οικονομία και μικρόπουλα την περίοδο που ταΐζει τους νεοσσούς του. Ο πληθυσμός του παραλίγο να καταρρεύσει πριν 2 δεκαετίες εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης φυτοφαρμάκων, επανέκαμψε μετά από την υλοποίηση πολυετών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από τους φόρους των ευρωπαίων πολιτών – ημών περιλαμβανομένων, κι έρχεται τώρα ο κάθε ανεγκέφαλος να κάνει ασκήσεις σκοποβολής πάνω του.
Ε, είμαστε αδιόρθωτοι, απαράδεκτοι και άξιοι της μοίρας μας.
Αν δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε, παραδώστε τα εκεί που πρέπει, είστε επικίνδυνοι και για τα παιδιά σας», καταλήγει η… οργισμένη ανάρτηση της LIFE Against Poison Crete.

Δείτε και την ανάρτηση:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ