Καταδικαστέο το κρούσμα αυταρχισμού και υπεροψίας στο νοσοκομείο Πύργου

Η Oμάδα Γυναικών Πύργου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και υπεροψίας στο νοσοκομείο του Πύργου, εναντίον της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ένας χρόνος πανδημίας και η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία.

Αντί να προσλάβει παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εξαναγκάζει ειδικευόμενους παιδίατρους, γυναικολόγους, ορθοπεδικούς, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με Covid.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο προσωπικό, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς. Τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ, συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες. Την ίδια στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών.

Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να “παραχωρήσουν” κλίνες με το αζημίωτο. Έναντι αδράς αμοιβής.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, ακόμα και στις γειτονιές. Αυτή η κυβερνητική πολιτική είναι συνειδητή επιλογή του διορισμένου διοικητή του νοσοκομείου του Πύργου. Οι προσβολές τα «εντέλλεσθαι», οι μηνύσεις, ο εξαναγκασμός των εργαζομένων σε εντατικοποίηση μέχρι την σωματική και ψυχική τους εξουθένωση. Είχαν σαν αποτέλεσμα τις παραιτήσεις των παθολόγων και όχι μόνο. Αυτές οι ενέργειες όμως έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στον Ηλειακό λαό. Ο οποίος εν μέσω πανδημίας μένει απροστάτευτος.

Οι ενέργειες αυτές είναι επικίνδυνες και στρέφονται ενάντια στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Οι ανάγκες για παθολόγους αλλά και άλλες ειδικότητες του νοσοκομείου προϋπήρχαν  της πανδημίας και ήταν πολλαπλάσιες. Πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας. Εδώ  ισχύει η παροιμία «ήτανε στραβό το κλήμα το φαγε και ο γάιδαρος…». Έτσι ο κόσμος οδηγείται σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρικά κέντρα σε τόσο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή της ΝΔ στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Γι’ αυτό και ο αυταρχισμός και η καταστολή ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στα σχέδιά τους για την υγεία, την παιδεία, το φόρτωμα της κρίσης σε βάρος του λαού, στα αντιλαϊκά μέτρα. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.   Για άλλη μια φορά καλούμε να ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης στο προσωπικό του νοσοκομείου και να κορυφωθεί η απαίτηση για :

  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων  
  • Άμεση ενίσχυση της Υγείας-Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό  
  • Δημιουργία-Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με επαρκές προσωπικό και υποδομές 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ομάδα Γυναικών Πύργου

Μέλος της ΟΓΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ