Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε κλίμα έντασης η χθεσινή συνεδρίαση: Την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ....

Σε κλίμα έντασης η χθεσινή συνεδρίαση: Την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ. ζήτησε ο Δήμαρχος Πύργου

Θέμα μη εκπλήρωσης σωστά των καθηκόντων του, έθεσε ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος προς τον Πρόεδρο του Σώματος Ν. Κυριαζή

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να ζητά την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντα Κυριαζή λόγο της μη εκπλήρωσης σωστά των καθηκόντων του.

Ένταση υπήρξε και κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου. Ο δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Σκαρτσιάρης αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος αναφέρθηκαν στη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής σημειώνοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11 τακτικές και 21 έκτακτες συνεδριάσεις- ενώ ζητήθηκε τις υποθέσεις του Δήμου Πύργου να αναλαμβάνουν δύο δικηγόροι προκειμένου να μπορεί να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Από τη πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος σημείωσε ότι μπορεί οι έκτακτες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής να είναι περισσότερες ωστόσο από τα 416 θέματα των συνεδριάσεων τα 350 εξ αυτών στις τακτικές συνεδριάσεις. Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος άσκησε δριμιά κριτική κατά της αντιπολίτευσης που ενώ καλείται στις τακτικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής επιλέγουν να μην συμμετέχουν τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν  φέρει ούτε μία πρόταση προς το Δήμο για όφελος των πολιτών. Αναφερόμενος στο ζήτημα των δικηγόρων και στην επιλογή του δήμου να αναθέτει σε πολλούς και όχι σε έναν ή δύο δικηγόρους τις υποθέσεις, σημείωσε ότι πριν από χρόνια συγκεκριμένος δικηγόρος έπαιρνε από το δήμο Πύργου όσες υποθέσεις ήταν άνω των 1000€.

Οι αιτιάσεις του δημάρχου προκάλεσαν την «έκρηξη»  των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης με την παράταξη του Αντώνη Καράμπελα να αποχωρεί από τη συνεδρίαση καθώς ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Πύργου να ανακαλέσει εξαιρώντας από τη τοποθέτηση του, τα μέλη της παράταξης του.

Τα προ ημερησίας ζητήματα που έφτασαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πέρασαν υπό την μορφή του κατεπείγοντος. Αναφορικά με την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.  αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος προς τους Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να ενημερωθούν για το πλήρη κείμενο της τροποποίησης .

Τα αίτημα «αίματα» άναψαν και πάλι κατά τη συζήτηση- ενημέρωση για ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Πύργου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε τα δύο έγγραφα τα οποία εστάλησαν από την κα. Παπανικολάου από την Οικονομική Υπηρεσία όπου στο πρώτο βεβαιώνει ότι δεν επηρεάζεται η ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του 2022 του δήμου Πύργου ενώ αργά χθες το μεσημέρι απέστειλε και νέο έγγραφο από την οικονομική υπηρεσία που επισημαίνει ότι εάν στην εναλλακτική πρόταση προτείνεται νέα προμήθεια θα πρέπει, να πάει στην τεχνική υπηρεσία και στην συνέχεια  στην οικονομική επιτροπή για να ελεγχθεί εάν θα επηρεαστεί ο προϋπολογισμό του δήμου  ή όχι.  Ο πρόεδρος του ΔΣ τόνισε ότι το δεύτερο κείμενο της κας. Παπανικολάου, δεν αναιρεί το πρώτο, με την δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο αλλά και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο να έχουν διαφορετική άποψη. Παράλληλα ο Γ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι η κα. Παπανικολάου επικαλείται λανθασμένη απόφαση η οποία δεν είναι εν ισχύ. Τα πράγματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι πρόκειται για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με κανονιστικό περιεχόμενο και είναι υποχρεωτικό να πάει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την αποκεντρωμένη και μετά θα μπορεί να αποτελέσει βάση αναφοράς νέας πράξης. «Δεν είναι καφενείο εδώ πέρα. Εδώ λειτουργούμε με κανονισμούς και νόμους. Δεν είναι καφενείο. Υπάρχει υποχρεωτικά να δημοσιευτεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εμείς θα περιμένουμε να πάει στην αποκεντρωμένη να πάρει νομιμοποίηση και ελάτε να το ξανασυζητήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύργου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Πύργου  η εισήγηση δεν μπορεί να έρθει στη συνεδρίαση καθώς δεν τεκμηριώνεται η εισήγηση και επικαλείται λανθασμένη απόφαση η οποία λήφθηκε από το ΔΣ. «Οφείλετε να λειτουργήσετε εντός των νόμων και των κανονισμών. Παρανομείτε συνειδητά; Το έχεις κάνει εδώ και καιρό καφενείο» τόνισε ο Π. Αντωνακόπουλος προς τον Ν. Κυριαζή.  «Επιμένεις να περάσεις το θέμα με παράνομο τρόπο. Διαβάζεις τη πρώτη απόφαση και αποσιωπηθείς τη δεύτερη; Εάν δε σου αρέσει παραιτήσου» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τον δεύτερο να μην απαντά στην αιχμή του δημάρχου. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ έως την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση επί του θέματος.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ