Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑφιλόξενη η πόλη της Αμαλιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Αφιλόξενη η πόλη της Αμαλιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Έντονες διαμαρτυρίες από τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κοινωνικά Αναπήρων

Αφιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία είναι η πόλη της Αμαλιάδας, όπως επισημαίνει ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος. Περισσότερα από 50 άτομα, μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων που κινούνται στην περιοχή της Αμαλιάδας διαμαρτύρονται καθώς από τις 11 συνολικά θέσει στάσης και στάθμευσης έχουν ήδη καταργηθεί οι πέντε ενώ το σύνολο των θέσεων parking έχει ήδη ξεβάψει με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην αντιλαμβάνονται ότι εκεί είναι χώρος για άτομα με κινητικά προβλήματα. «Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Ήλιδας προκειμένου να ζητήσουμε για μία ακόμα φορά τα αυτονόητα – δηλαδή να γίνει εκ νέου η διαγράμμιση των θέσεων στάσης και στάθμευσης αλλά και να αντικατασταθούν οι θέσεις οι οποίες καταργήθηκαν. Για τις συνολικά 11 θέσεις στάσης και στάθμευσης υπάρχουν αποφάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Παράλληλα από θέσεις που ουσιαστικά έχουν «ξεβάψει» έχουν αφαιρεθεί και οι πινακίδες σήμανσης, χωρίς δυστυχώς να έχουμε κάποια απάντηση για το ποιος έδωσε εντολή ουσιαστικά να καταργηθούν οι θέσεις αυτές. Θα πρέπει ο δήμαρχος Ήλιδας να κατανοήσει ότι δεν είναι μόνο τα 50 μέλη του Σωματείου μας τα οποία εξυπηρετούνται από τις θέσεις στάσης και στάθμευσης, αλλά και οι επισκέπτες που φτάνουν στην πόλη της Αμαλιάδας και ουσιαστικά αδυνατούν να κινηθούν εντός της πόλης και δεν μιλάμε μόνο για άτομα τα οποία είναι καθηλωμένα σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά και για ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και δυσκολεύονται με τις μετακινήσεις του.

Για πολλοστή φορά θα επισημάνω ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας κάτι το οποίο οφείλει να γίνει κατανοητό από όλους. Όλοι ως πολίτες αυτού του κράτους έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Καλώ για μία ακόμα φορά τη Δημοτική Αρχή έστω και τώρα να αντικαταστήσει τις θέσεις στάσης και στάθμευσης των Ατόμων με Αναπηρία που ουσιαστικά καταργήθηκαν και να προχωρήσεις στις απαιτούμενες εργασίες για την οριοθέτηση εκ νέου των θέσεων αυτών. Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε ενεργοί πολίτες και διεκδικούμε αυτά τα οποία ορίζονται ακόμα και βάση του Νόμου. Ειδικά ο δήμαρχος Ήλιδας ως γιατρός και ως ενεργός πολίτης θα έπρεπε να έχει μία μεγαλύτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, ωστόσο διαπιστώνουμε ότι εδώ και μήνες αδιαφορεί για τους ίδιους του τους πολίτες». 

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ