Στη Φινλανδία εκπαιδευτικοί από την Ηλεία

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ KA1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συνεχίζει τις κινητικότητες των εκπαιδευτικών της στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ KA1 με τίτλο «Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε Ηλείας» (2020-1-EL01-KA101-078283).

Οι εκπαιδευτικοί Πολυχρονοπούλου Αγγελική, Ζαχαροπούλου Ευφροσύνη και Σταθοπούλου Κωνσταντίνα-Κανέλλα επισκέφθηκαν το Ελσίνκι της Φινλανδίας από 01/05 έως 07/05/2022. Το πρόγραμμα “Structured Educational Visit to Schools & Training Seminars in Finland” περιλάμβανε επίσκεψη σε σχολεία του Ελσίνκι καθώς και επιμορφωτικές συναντήσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας.

Η εμπιστοσύνη στο μαθητή, η αυτονομία των εκπαιδευτικών ως προς τον τρόπο διδασκαλίας, η εστίαση στην επικοινωνία και όχι στα τεστ, τα λιγότερα γνωστικά αντικείμενα καθώς και η ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με οργανωμένες επισκέψεις σε μουσεία, καθεδρικούς ναούς, βιβλιοθήκες ενσωματώνεται ποικιλοτρόπως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στα πλαίσια της κινητικότητας οι τρεις εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην πόλη του Ελσίνκι και του Ταλίν στην Εσθονία και βίωσαν την κουλτούρα και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ