Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕυρεία σύσκεψη για τη μεταφορά και συγχώνευση του τμήματος Μουσειολογίας, έγινε...

Ευρεία σύσκεψη για τη μεταφορά και συγχώνευση του τμήματος Μουσειολογίας, έγινε χθες στον Πύργο υπό το δήμαρχο Π. Αντωνακόπουλο

«Αίτημα για διασφάλιση της ισοτιμίας των πολιτών και της περιοχής μας»

Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής  Πύργου,  γύρω από τη δημοσίευση του Π.Δ. που αφορά τη μεταφορά  και συγχώνευση του τμήματος Μουσειολογίας στην Πάτρα.

Χθες το απόγευμα στο δημαρχείο Πύργου έγινε συνάντηση του δημάρχου κ. Παν. Αντωνακόπουλου , με επικεφαλής παρατάξεων και εκπροσώπων φορέων του δήμου.

Συμμετείχαν συγκεκριμένα οι κ.κ. Κώστας Νικολούτσος, Γιάννης Αργυρόπουλος , Γιαν. Πλεμμένος, Χρ. Γιάνναρος, Ανδρ. Δημητρόπουλος και κ. Γιώργος Κουρκούτας, εκ μέρους του κ. Χ. Μιχαλακόπουλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Πύργου κ. Β. Φάμελος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλίας Ξανθούλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιαν. Βένδρας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρ. Γιαννικούλης και εκπρόσωπος της κίνησης νέων Καταρραχίου,.

Ομόφωνα όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν την αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, με κύριο αίτημα τη διασφάλιση της ισοτιμίας των πολιτών και της περιοχής μας, στα πλαίσια των αποφάσεων της πολιτείας.

Όλοι οι ομιλητές εξάλλου  στάθηκαν στην ξεχωριστή χρονικά και μεθοδολογικά  διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Η συγκεκριμένη τακτική είχε σαν αποτέλεσμα η Ηλεία να μείνει εκτός ακαδημαϊκού χάρτη. Ιδιαίτερα ο Πύργος,  η πρωτεύουσα της Π.Ε. Ηλείας, είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ελλάδα χωρίς πανεπιστήμιο. Προβληματίζει η στάση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία  μέσα σε δύο χρόνια εισηγήθηκε αντιφατικές προτάσεις  περί της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Βέβαια έχει αλλάξει η πρυτανική αρχή. Είναι γνωστό ότι καμία πρυτανική αρχή δεν κατέθεσε προτάσεις για μετατροπές τμημάτων μέχρι τις 30 του προηγούμενου Μαρτίου, ορισθείσα ημερομηνία από το υπουργείο. Μόνο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατέθεσε, το οποίο διοικείται από διορισμένη αρχή. Επομένως δεν θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση για την υπόλοιπη χώρα. Άρα το όλο εγχείρημα περιορίστηκε στο κλείσιμο δύο τμημάτων στην Ηλεία, Γιατί αυτή η αντιμετώπιση; Όλοι οι ομιλητές με αγανάκτηση τόνισαν την προκλητική στοχοποίηση της Ηλείας. Αναμένουν από τον πρωθυπουργό, στα πλαίσια του θεσμικού κύρους που διαθέτει,  την αποκατάσταση της ισονομίας και  ισοτιμίας και για τους πολίτες της Ηλείας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ