Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπάντηση Λυμπέρη σε Χριστοδουλόπουλο και Μπαλαούρα: «Αυτές είναι οι χάντρες και τα...

Απάντηση Λυμπέρη σε Χριστοδουλόπουλο και Μπαλαούρα: «Αυτές είναι οι χάντρες και τα καθρεφτάκια και η κοροϊδία του λαού»

Ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε για μεταλυκειακή σχολή Γεωργίας στην Αμαλιάδα και το ιστορικό του τμήματος Γεωπονίας

Απάντηση στις δημόσιες δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα για την μεταλυκειακή σχολή Γεωργίας στην Αμαλιάδα, έδωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιάννης Λυμπέρης έκανε λόγο για  «δηλώσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν κοκκινίζουν».  «Ο ένας είναι ο προηγούμενος Δήμαρχος που όταν του λέγαμε πριν τις εκλογές του 2019 ότι πούλησε τη Γεωπονία της Αμαλιάδας και πως αν το κατάλαβε λέγεται προδοσία, αν δεν το κατάλαβε λέγεται βλακεία. Σήμερα τολμάει και μιλάει και λέει πως άφησε Πανεπιστήμιο κι εμείς φτιάχνουμε ΙΕΚ; Τι άφησε; Χάντρες και καθρεφτάκια άφησε… Αυτά είναι χάντρες και καθρεφτάκια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ήλιδας.  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η μεταφορά της Γεωπονίας ήταν προκαθορισμένη. «Να σου έχουν πάρει τη σχολή ο κ. Βαρεμένος με τον κ. Γαβρόγλου και να μιλάς. Αυτό αποκαλύφθηκε, το αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», το αποκάλυψε και ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου στην τηλεδιάσκεψη με την Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούσε ένα σταθεί ένα Τμήμα Φυτικής Παραγωγής όταν φτιάχνεται το ίδιο στο Μεσολόγγι και άλλα πέντε Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία; Ο κ. Γαβρόγλου μου είπε πως Δήμαρχε το βλέπαμε αυτό και το είπαμε, αλλά τοπικοί παράγοντες, δηλαδή ο κ. Χριστοδουλόπουλος και ο κ. Μπαλαούρας μας είπαν να το κρατήσουμε. Δηλαδή να το κρατήσουμε θνησιγενές για να καταργηθεί την επόμενη χρονιά. Η κα Κεραμέως από την άλλη, όταν την βρήκα πριν από τις εθνικές εκλογές, μου είπε πως θα καταργήσουμε τον Νόμο Γαβρόγλου και η κα Κεραμέως πράγματι κατήργησε τον Νόμο Γαβρόγλου σε ότι αφορούσε τη Μουσειολογία στον Πύργο, το ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, τη Νομική στην Πάτρα. Δεν ακύρωσε όμως την απόφαση Γαβρόγλου-Βαρεμένου για έδρα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι», επεσήμανε ο Γιάννης Λυμπέρης.

«Λέω ευθαρσώς στους δημότες της Αμαλιάδας ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος τα ήξερε»

«Εγώ σιώπησα τότε; Έκανα δηλώσεις. Είπα πως τότε φτιάχτηκε η «μεταρρύθμιση Βαρεμένου» και τώρα συνεχίζεται σαν «μεταρρύθμιση Λιβανού». Μάσησα το λόγια μου εγώ κ. Χριστοδουλόπουλε και κ. Μπαλαούρα σε οποιαδήποτε φάση; Μίλησα ευθαρσώς στην κοινωνία επειδή δεν θέλω να την βάζει να χορεύει τον χορό της κοιλιάς σαν φύλαρχος λέγοντας βλακείες και ψέματα.  Αυτό έκανα και συνεχίζω να κάνω και σήμερα. Είδατε δήλωσή μου προχθές που κατέβηκε ο Υπουργός στην Αμαλιάδα για να ιδρυθεί μεταλυκειακή σχολή; Είδατε θριαμβολογίες του στιλ κάναμε το ΤΕΙ Πανεπιστήμιο και τέτοιες βλακείες που έλεγαν αυτοί τότε;

Λέω ευθαρσώς στους δημότες της Αμαλιάδας και της Ηλείας ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος τα ήξερε αυτά τότε και βρήκα γράμματά του προς το ΤΕΙ Πάτρας και το Πανεπιστήμιο που τους έλεγε πως η αντιπολίτευση λέει πως έχει σβηστεί το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ, είναι αλήθεια αυτό; Απαντήστε μου. Θα τα δώσω στη δημοσιότητα εάν με προκαλέσει. Το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που εγώ είχα γράψει το 2013 για να γίνουν οι εστίες και τα υπόλοιπα, το διέγραψε ο κ. Βαρεμένος με τον κ. Γαβρόγλου αμέσως μόλις πήγαν τη Γεωπονία στο Μεσολόγγι. Το Μάιο έγιναν οι δημοτικές εκλογές, τον Ιούνιο πήγαν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μου είπαν πως έχει διαγραφεί το κονδύλι. Αυτές είναι οι χάντρες και τα καθρεφτάκια και η κοροϊδία του λαού.

Τι κάνω εγώ τώρα; Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία. Μπορεί η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή μετά από 100 χρόνια στη Θεσσαλονίκη να έρθει στην Ηλεία και στη Αμαλιάδα; Θα πω όχι; Ποιος λέει όχι; Ο κ. Μπαλαούρας που λέει ότι θα δώσουμε τα δημόσια ιδρύματα σε ιδιώτες; Μα δεν είναι ιδιωτική εταιρία, είναι Μη Κερδοσκοπική. Και θέλετε να απαντήσω του κ. Μπαλαούρα; Είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και Κολεγίων. Είμαι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16 όπως έλεγε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου. Δε μπορεί όλη η Ευρώπη να έχει ιδιωτικά και κολέγια κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην έχουμε, λες και είμαστε το παλαιοσοβιετικό καθεστώς. Είμαι αντίθετος σε αυτά. Προφανώς δημόσια Παιδεία, προφανώς δημόσια Υγεία, αλλά και τα ιδιωτικά ιδρύματα από δίπλα δημιουργούν τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό. Όχι χάρισμα τη δημόσια Παιδεία στην ιδιωτική. Ας υπάρχει ιδιωτική παράλληλα.

Θα ήμουν αντίθετος εγώ εάν αύριο μου έλεγαν πως θα έρθει ένα ξενόγλωσσο αμερικάνικο τμήμα; Γιατί να είμαι αντίθετος; Ας μου το εξηγήσει κάποιος.

Φύλαρχοι υπήρξαν αυτοί που κορόιδεψαν τους Ινδιάνους όπως νόμιζαν υπηκόους τους πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες, λέγοντας τους φούμαρα ότι κάναμε το ΤΕΙ Πανεπιστήμιο. Το οποίο βέβαια Πανεπιστήμιο είχε πετάξει και είχε πάει στο Μεσολόγγι. Έμεινε εδώ το ορφανό για το στείλουν σε ορφανοτροφείο όπως και το έστειλαν.

Έσβησαν το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων με την πρόφαση ότι δεν υπήρχε μελέτη. Και έρχονται τώρα να πουν ότι εμείς κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Εμείς παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε και διεκδικούμε ότι περισσότερο μπορούμε να φέρουμε στον τόπο μας. Έξαλλου μην ξεχνιόμαστε εγώ παραιτήθηκα το 2001-2002 προκείμενου να πάρουμε τμήμα ΤΕΙ όταν ο τότε υπουργός Πέτρος Ευθυμίου είπε θα κάνουμε δυο τμήματα στον Πύργο.

Ο χθεσινός Δήμαρχος τότε μου έλεγε Δήμαρχε να μην παραιτηθούμε. Ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο αγωνιστής, ξέρει ο κόσμος ποιος έχει κρεμάσει την κάπα του και δεν υπολογίζει τίποτα, ξέρει ο κόσμος ποιος μπορεί να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για τα συμφέροντά του. Γι αυτόν τον κόσμο παλεύω τόσα χρόνια, γι αυτό με τιμά ο κόσμος τόσα χρόνια, γι αυτό με έχει κάνει μάγκα ο κόσμος τόσα χρόνια, επειδή τους έχω κάνει μάγκες και όχι ιθαγενείς», δήλωσε ο Γιάννης Λυμπέρης.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ