Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣε θέσεις «μάχης» οι αγρότες της Ηλείας

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες της Ηλείας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας που καλούνται από την ΟΑΣΗ να λάβουν «θέσεις μάχης» στο κόμβο της Μαραθιάς. Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Μαραθιάς,

Οι διεκδικήσεις

  • «Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Άμεση και αυξημένη επιδότηση στους αγροτοπαραγωγούς για την αντιμετώπιση της αύξησης τους κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης από τον παραγωγό για τα αγροτικά προϊόντα έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Για την κορινθιακή σταφίδα 2€/Kg, για το πρόβειο γάλα 1,50€/Kg, για το πορτοκάλι 0,40€/Kg, για το μανταρίνι 0,50€/Kg, για τα κηπευτικά 50% αύξηση σε σχέση με πέρσι.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εξωλίμνιες περιοχές. Καμία αλλαγή χρήσης γης
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Να αποζημιωθούν όλες οι καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί οι καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ.
  • Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεωργική εγκατάσταση χωρίς ρεύμα».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ