Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑυξημένη η πίεση στο Νοσοκομείο Πύργου λόγω κορωνοϊού: Αυξάνουν καθημερινά οι νοσηλείες

Αυξημένη η πίεση στο Νοσοκομείο Πύργου λόγω κορωνοϊού: Αυξάνουν καθημερινά οι νοσηλείες

*Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid-19 λόγω έλλειψης προσωπικού

Σημαντική είναι η πίεση που καταγράφεται στο Νοσοκομείο Πύργου, λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ από την Τρίτη το απόγευμα τέθηκε σε λειτουργία και η δεύτερη κλινική νοσηλείας covid-19. Χθες το απόγευμα στις δύο κλινικές covid-19 νοσηλεύονταν συνολικά είκοσι δύο (22) συνάνθρωποι μας, με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, ενώ οκτώ (8) ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται ως ύποπτα περιστατικά αναμένοντας τα αποτελέσματα του PCR test.

Η πίεση στο νοσοκομείο του Πύργου, αυξάνει διαρκώς καθώς αυξάνουν και τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή που Πανελλαδικά ασθενείς με κορωνοϊό αναζητούν ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ COVID-19 οι κλίνες που είχαν δημιουργηθεί και λειτουργούσαν για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Πύργου, δεν λειτουργούν… λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι ασθενείς της Ηλείας με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορων Νομών….! Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου, παρά τις προσπάθειες τόσο από πλευράς της Διοίκησης όσο και από πλευράς της 6ης ΥΠΕ, παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη…. ενώ η πίεση θα αυξηθεί κι άλλο από την στιγμή που καταγράφεται καθημερινά αύξηση κρουσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ,  5.899 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 50 στην Ηλεία. Παράλληλα, σε 709 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 576 (81.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 133 (18.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.579 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 449 (ημερήσια μεταβολή +10.86%).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ