Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνολικά 100 ενεργά κρούσματα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: Επτά νέα...

Συνολικά 100 ενεργά κρούσματα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού σε γυμνάσια και λύκεια

*Υπό κατάληψη το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας. Ειδικότερα από ένα κρούσμα κορωνοϊού ανά σχολική μονάδα καταγράφηκε στο 1ο ΓΕΛ Πύργου, στο 3ο ΓΕΛ Πύργου, στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στο γυμνάσιο Χαβαρίου, στο γυμνάσιο Ζαχάρως και στο γυμνάσιο Τραγανού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων συνολικά στα γυμνάσια και στα λύκεια της Ηλείας ανέρχεται στους 100 μαθητές, ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι σχετικά μικρό εάν αναλογιστούμε ότι στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας φοιτούν περισσότεροι από 8.800 μαθητές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι εντοπίζεται στα σχολεία της πόλης του Πύργου, όπου φαίνεται να υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο.

Υπό κατάληψη

Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονταν χθες τόσο το 1ο Γυμνάσιο Πύργου όσο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κύριο αίτημα των μαθητών είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Χθες το πρωί, γονείς μαθητών του 1ου γυμνασίου Πύργου, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σχολική μονάδα που τελεί υπό κατάληψη. Το ζήτημα που απασχολεί εδώ και μέρες στη σχολική κοινότητα, φαίνεται ότι είναι η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πριν από μερικές μέρες με ανακοίνωση του ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου είχε ζητήσει την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και την συνέχιση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπέρ της άποψης του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Πύργου έχει ταχθεί τόσο ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ