Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτους ρυθμούς του 44ου Ολυμπιακού Ράλι κινείται ο Νομός: Το κορυφαίο αθλητικό...

Στους ρυθμούς του 44ου Ολυμπιακού Ράλι κινείται ο Νομός: Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Ηλείας

50 χρόνια Ολυμπιακό Ράλι

Συνέντευξη τύπου  χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Στους ρυθμούς του 44ου Ολυμπιακού Ράλι κινείται ολόκληρη η Ηλεία και ειδικότερα οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας αγώνας που θα  ξεκινήσει σήμερα με τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των SHAKE DOWN στο θεματικό πάρκο «Ξυστρ»» ,  θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο καθώς στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη να γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ενώ την Κυριακή κορυφώνεται το ενδιαφέρον με τη διεξαγωγή των ειδικών  διαδρομών.  Πρέπει να τονιστεί πως φέτος ο αγώνας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Ολυμπιακού Ράλλυ και θα πραγματοποιηθεί με 50 συμμετοχές!  Διοργανωτής είναι το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ. Για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου δόθηκε συνέντευξη τύπου ενόψει του σπουδαίου αυτού γεγονότος, στην οποία μίλησαν ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο Αναπλ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νώντας Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, η Έλενα Μπαγιώργου Πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Πύργου, η Αθηνά Κρεστενίτη Πρόεδρος της Δ.Κ Πύργου  και ο Πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος.

Στάθης Καννής: «Ημέρα γιορτής για την πόλη του Πύργου…»

Στη χθεσινή συνέντευξη πρώτος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύργου  Στάθης Καννής που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός γιορτάζει τα  50 χρόνια του Ολυμπιακού Ράλι και της ΑΟΛΑΠ .  Είναι ένα τριήμερο  γιορτής για την πόλη του Πύργου και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους που θα πάρουν μέρος στο 44ο Ολυμπιακό Ράλι.  Ασφαλώς και ο Δήμος Πύργου είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια και συγχαίρει τους διοργανωτές».

Νώντας Κυριαζής: «Γεγονός πανελλήνιας ακτινοβολίας…»

Από τη σκοπιά του ο Νώντας Κυριαζής, επεσήμανε: «Είναι ένα γεγονός πανελλήνιας ακτινοβολίας η διεξαγωγή του 44ου Ολυμπιακού Ράλι. Ο Πύργος είναι περήφανος που φιλοξενεί αυτόν τον αγώνα και εύχεται καλή επιτυχία, σε μια διοργάνωση που δίνει άλλος κύρος στην περιοχή μας».

Κώστας Νικολούτσος: «Κάθε χρόνο και καλύτερα…»

Ο Κώστας Νικολούτσος τοποθετήθηκε ως εξής: «Πρόκειται για έναν σπουδαίο αγώνα που αφήνει τη σφραγίδα του στην περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια και ξεφεύγει από τα καθαρά αθλητικά πλαίσια. Εμείς σαν Επιμελητήριο στηρίζουμε την όλη  προσπάθεια, μια προσπάθεια σοβαρή  κάτι που αποδεικνύεται και από τη διάρκεια που έχει».

Έλενα Μπαγιώργου : «Καλή επιτυχία στη διοργάνωση…»

Σε ότι έχει να κάνει με την Έλενα Μπαγιώργου ανέφερε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στην όλη διοργάνωση και ειδικότερα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Πάρκο Ξυστρή θα είναι ανοιχτό όλο αυτό το διάστημα τόσο για τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο αλλά και γενικότερα για ότι χρειαστεί…»

Αθηνά Κρεστενίτη : «Σημαντικός θεσμός…»

Η Αθηνά Κρεστενίτη από τη μεριά της δήλωσε : «Καταρχήν πρέπει να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στην ΑΟΛΑΠ για τα 50 χρόνια λειτουργία της, καθώς πρόκειται για μια λέσχη που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα στην πόλη του Πύργου και την ευρύτερη περιοχή και δηλώνουμε πανέτοιμοι για το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός».

Μιχάλης Αποστολόπουλος: «Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι…»

Ο Μιχάλης Αποστολόπουλος πήρε τελευταίος τον λόγο στη συνέντευξη τονίζοντας μεταξύ άλλων : «Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι και όλοι μαζί έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε χαρούμενοι καθώς το Ολυμπιακό Ράλι είναι ο κορυφαίος αγώνας.  Φέτος λόγω του ότι συμπληρώνονται  50 χρόνια  βάλαμε ορισμένα περισσότερα στοιχεία προκειμένου ο αγώνας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη. Καλώ όλον τον κόσμο να δώσει το παρών τόσο στην πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου καθώς και στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, με την προσοχή όλων να είναι μεγάλη για να αποφύγουμε ατυχήματα και να χαρούμε όλοι μαζί μια τόσο σπουδαία διοργάνωση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ