Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔικαίωση Ν. Κοροβέση για την λίμνη Καϊάφα

Δικαίωση Ν. Κοροβέση για την λίμνη Καϊάφα

ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ

Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια και η συνεχής πίεση που άσκησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

Καρπούς απέδωσε η προσπάθεια και η συνεχής πίεση που άσκησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης προς την ΕΤΑΔ για την λίμνη Καϊάφα, αφού το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση ακινήτου με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι.
Ο κ. Κοροβέσης με διαδοχικές επιστολές αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με τα στελέχη της Εταιρείας, έκανε γνωστή την ανάγκη αλλά και την σημασία που έχει για την περιοχή η χορήγησης άδειας για την χρήση των χώρων και του υδάτινου στίβου της λίμνης Καϊάφακαι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση τόσο των δικών του προσπαθειών όσο και όλων των Ηλείων πολιτών που όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης και να το αξιοποιήσουν για αθλητικές δραστηριότητες.
Hεκμίσθωση των εγκαταστάσεων εντός του Υποκαταστήματος της ΕΤΑΔ «Ιαματική Πηγή Καΐάφα» είναι επιφανείας 206, 40 τμ. περίπου. Ο Μισθωτής θα δικαιούται να κάνει χρήση του διαύλου έμπροσθεν του μισθίου εντός του υδάτινου στοιχείου της Λίμνης Καϊάφα Ηλείας, εμβαδού 53.836 τμ κατά προσέγγιση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 του Ν. 5092/2024 και εν γένει της σχετικής με τον αιγιαλό, παραλία και το υδάτινο στοιχείο νομοθεσία.
Όσον αφορά την χρήση, επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι, εφόσον επιτρέπεται από τις προβλεπόμενες χρήσεις και τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του ακινήτου και ληφθούν τυχόν προβλεπόμενες εκ της οικείας νομοθεσίας άδειες.
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12 μήνες, για το διάστημα από 01.08.2024 έως 31.07.2025. Σε περίπτωση και μόνο που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης έως 1.8.2024, η έναρξη της μίσθωσης μπορεί να αρχίζει και μετά την ημερομηνία αυτή και να λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του επόμενου έτους.
Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων συμμετοχής είναι έως την 28 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00.
«Αποτελεί δικαίωση που – έστω και τώρα – η ΕΤΑΔ αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας και τελικά προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου.
Με διαδοχικές επιστολές όσο και με τηλεφωνική επικοινωνία προσπάθησα να πείσω τα στελέχη της εταιρείας για την σημασία της χορήγησης άδειας για αθλητικές δραστηριότητες στη λίμνη που κάθε χρόνο προσελκύουν αθλητές, προπονητές, συνοδούς και επισκέπτες με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τοπική οικονομία και να προβάλλεται η περιοχή μας εντός και εκτός συνόρων.
Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε την μην παραχώρηση άδειας για φέτος αφού μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρέωνε σε οικονομική κατάρρευση αλλά και σε δυσφήμιση την περιοχή και είμαστε ικανοποιημένοι που πλέον, οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Ηλείων πολιτών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336