Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε περιοχές της Ηλείας επενδύουν Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί για την αγορά...

Σε περιοχές της Ηλείας επενδύουν Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί για την αγορά ακινήτων

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο για την αγορά ακινήτων από Έλληνες και ξένους με σκοπό τη χρήση ως εξοχική κατοικία ή για επενδυτικούς λόγους. Ιδιαίτερα φέτος, οι Έλληνες δείχνουν πως έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αγορά εξοχικών κατοικιών σε σχέση με άλλες χρονιές, που η μερίδα του λέοντος πήγαινε σε ξένους. Φέτος αυτή η εικόνα έχει αλλάξει σύμφωνα με ανάλυση εταιρείας πώλησης εξοχικών κατοικιών.
Γενικά, οι Έλληνες επιλέγουν, κυρίως για επενδυτικούς σκοπούς, ακίνητα με υψηλή αισθητική σε τιμές μεταξύ 250.000 και 350.000 ευρώ και κυρίως προτιμούν περιοχές ανερχόμενες και χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση. Στη Δυτική Ελλάδα όμως το μπάτζετ των Ελλήνων πέφτει στα μισά χρήματα.
Μία από τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση είναι η Δυτική Ελλάδα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θέμης Μπάκας επιβεβαίωσε ότι «φαίνεται να “επιστρέφει” δυναμικά η εξοχική κατοικία» καθώς σε συνάρτηση με τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτελούν βασικά «συστατικά» του νέου μοντέλου τουρισμού που ήδη διανύουμε. Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Μπάκα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Ν. Ηλείας και κυρίως στις περιοχές Κουρούτα, Κυλλήνη, Κατάκολο και Αρκούδι. Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι που επιλέγουν είτε κατοικίες πλησίον ή/και με θέα τη θάλασσα αλλά και αγροτεμάχια με ελαιόδεντρα που μπορούν να κτίσουν μια κατοικία έως 80-100 τ.μ. Επιπλέον, στην Ηλεία υπάρχει και η αναδυομένη περιοχή της παραλίας των Σαβαλίων, όπου άνοιξε πρόσφατα ξενοδοχείο 5 αστέρων που στοχεύει τόσο στον συνεδριακό τουρισμό, όσο και στη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ενδιαφέρον και για την Αιτωλοακαρνανία, λόγω των υποδομών τόσο στο αεροδρόμιο του Ακτίου με αυξανόμενες αφίξεις κάθε χρόνο όσο και των νέων οδικών αξόνων που συνδέουν την Αιτωλοακαρνανία με την Αθήνα και την Ηπειρο, στο στόχαστρο των επενδυτών για αγορά ακινήτων βρίσκονται η Ναύπακτος, η Πάλαιρος και ο Μύτικας. Τη Ναύπακτο και τον Μύτικα επιλέγουν κυρίως ομογενείς από τις ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και Γερμανοί. Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι την Πάλαιρο έχουν επιλέξει κυρίως Ολλανδοί που μένουν μόνιμα και πλέον έχουν δημιουργήσει και τη δική τους κοινότητα στη περιοχή.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επενδύουν κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί με διαθέσιμα κεφάλαια από 150.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Ενώ οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι αγοραστές επενδύουν για εξοχικές κατοικίες ποσά που κυμαίνονται περίπου στις 100.000 με 120.000 ευρώ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, από τα ανωτέρω λείπει η Αχαΐα. Το γεγονός αποδίδεται στο ότι ο Νομός δεν έχει ακόμα την υποδομή για να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά τα επόμενα χρόνια ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να μπει στο μυαλό των ενδιαφερόμενων αγοραστών ακινήτων και η Αχαΐα.
Πηγή: «Πελοπόννησος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ