Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε απόφαση του Εφετείου Πατρών: Αθωώθηκαν ομόφωνα οι 11 αιρετοί του Δήμου...

Με απόφαση του Εφετείου Πατρών: Αθωώθηκαν ομόφωνα οι 11 αιρετοί του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Το Εφετείο Πατρών αθώωσε την Τετάρτη, με απόφασή του, τους αιρετούς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης (πρώην και νυν), οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση.

Πρόκειται για τους:

Ανδρέας Κορομηλάς του Κωνσταντίνου

Αλίκη Τεμπέλη του Διονυσίου

Τρύφωνας Πέρδικας του Γεωργίου

Βασίλης Αρβανίτης του Νικολάου

Παναγιώτης Σάμαρης του Μιχαήλ

Διονύσιος Μάλιαρης του Δημητρίου

Γεράσιμος Βαγγελάκος του Αργυρίου

Νικόλαος Κόλλιας του Γεωργίου

Παναγιώτης Δημητρόπουλος του Κωνσταντίνου

Νεόφυτος Παπαδόπουλος του Ηρακλή

Δημήτριος Βραχνής του Ανδρέα

Να θυμίσουμε ότι με την υπ’ αριθμό 151/2017 απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, το οποίο συνεδρίασε στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, όλοι οι παραπάνω οδηγήθηκαν σε δίκη, την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, στους οποίους επιβλήθηκε η 5ετής φυλάκιση και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ υπήρξαν οι αθωώσεις των Ναμπίλ Μοράντ, Γιώργου Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Κουτρούλη.

Τελικά την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, το Εφετείο Πατρών τους αθώωσε.

Διονύσιος Μάλιαρης, επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

«Η αθώωσή μας αποτελεί τη ντροπή τους που θα τους συνοδεύει για πάντα!»

«Το Εφετείο Πατρών με σημερινή του ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση απέδωσε δικαιοσύνη παραδίδοντας στην τοπική κοινωνία ΑΘΩΟΥΣ εμάς τους αυτοδιοικητικούς που κουβαλήσαμε στη συνείδησή μας, για καιρό, μια άδικη κατηγορία και μια περίεργη πρωτόδικη καταδίκη.

Κάποιοι πάνω σε αυτή την περίεργη και άδικη πρωτόδικη απόφαση επένδυσαν πολιτικά μέχρι σήμερα, κυρίως δε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Στόχος τους ο Διονύσης Μάλιαρης και η δυναμική της υποψηφιότητάς του. Τότε τα κατάφεραν… Πέτυχαν το στόχο τους. Με τη λάσπη που εκτόξευσαν εναντίον μου ωφελήθηκαν πολιτικά αλλά αναμετρήθηκαν με την ηθική και ηττήθηκαν!

Δεν αγωνιούσα για την τελική κρίση της δικαιοσύνης. Αντιθέτως την περίμενα με καρτερικότητα. Στον αντίποδα κάποιοι πάσχισαν αρκετά για να καθυστερήσει η κρίση της δικαιοσύνης. Κάποιοι προσδοκούσαν την καταδίκη μας. Η σημερινή αθώωσή μας αποτελεί τη ντροπή τους που θα τους συνοδεύει για πάντα!».

Μίλτος Δημητρόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος

«Η Δικαιοσύνη εφάρμοσε ορθώς το νόμο»

«Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αθώωσε ομόφωνα, με απαλλακτική πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών, έντεκα αυτοδιοικητικούς, για το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας (άρθρο 390 Π.Κ.).

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικαίως αθώωσε τους κατηγορουμένους διότι: 1) σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 25/1975 την αποκλειστική αρμοδιότητα επιβολής των ανταποδοτικών τελών και προστίμων την έχει αποκλειστικά ο Δήμαρχος και όχι ο δημοτικός σύμβουλος, 2) οι δημοτικοί σύμβουλοι παρ’όλο που δεν είχαν την αρμοδιότητα να επιβάλλουν τα τέλη, κλήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο την 13-12-2013 προκειμένου να τους ενημερώσουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αρμόδια υπηρεσία του τμήματος των εσόδων του Δήμου για το ανωτέρω θέμα, 3) η συνεδρίαση όμως της 13ης μηνός Δεκεμβρίου έτους 2013 που ήταν αποκλειστικά και μόνο ενημερωτική κατέληξε σε λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (319/2013), 4) η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ανυπόστατη διότι εξεδόθη από αναρμόδιο διοικητικό όργανο, 5) η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούσε να προκαλέσει ζημία ούτε με τη μορφή της βέβαιης ζημίας ή με τη μορφή της διακινδύνευσης της δημοτικής περιουσίας διότι ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης συνέχιζε να εισπράττει τα τέλη από τις επιχειρήσεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν την αρμοδιότητα στην επιβολή των τελών και προστίμων που κλήθηκαν αρχικά να ενημερωθούν και η ενημέρωση κατέληξε σε απόφαση η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Συνεπώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών δικαίως έκρινε ότι δεν συντρέχουν τα στοιχεία της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του ποινικού αδικήματος της απιστίας σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 390 Π.Κ. και κατέληξε ομόφωνα σε αθωωτική απόφαση

Εγώ ως ένας εκ των πληρεξούσιων Δικηγόρων των κατηγορουμένων είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την έκβαση της δίκης διότι η Δικαιοσύνη εφάρμοσε ορθώς το νόμο και ακυρώθηκε μια άδικη και εσφαλμένη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών δυνάμει της οποίας οι έντεκα αυτοδιοικητικοί είχαν δικασθεί με την ποινή κάθειρξης των πέντε ετών και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν τεθεί δυνάμει της ανωτέρω άδικης απόφασης σε κατάσταση αργίας.

Οι υπόλοιπο Δικηγόροι που παραστάθηκαν στην ανωτέρω υπόθεση Άγγελος Αντωνόπουλος Δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, οι Κωνσταντίνος Κρεμμύδας και Μαρίνος Σκανδάμης  Δικηγόροι Πατρών».   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ